The Talentzone: lijst met podia voor beginnende artiesten The Talentzone: lijst met podia voor beginnende artiesten


Van nissen en grotten tot jongerencentra en popzaaltjes

, Redactie 3voor12 gelderland

The Talentzone: lijst met podia voor beginnende artiesten


Van nissen en grotten tot jongerencentra en popzaaltjes

Redactie 3voor12 gelderland ,

The Talentzone, een initiatief van PopSport, presenteert een database van Nederlandse podia die een plek bieden aan jonge, beginnende artiesten. De podia zijn per provincie gerangschikt. In Gelderland doen op dit moment bijna dertig podia mee.

Volgens de organisatie is The Talentzone geen luxe, maar noodzaak. Veel jonge, beginnende bands en acts willen live meters maken. Dit segment vormt de basis voor talentontwikkeling, maar staat onder druk. Zeker nu de reguliere poppodia aan schaalvergroting moeten doen. Ook de nieuwe alcoholwet maakt het voor podia niet aantrekkelijk activiteiten voor en door mensen onder de 18 jaar te organiseren.

De database bevat actuele podia die acts een kans geven de eerste 'podiummeters' te maken. Jonge bandjes en acts  kunnen een eerste stap zetten door in de database op zoek te gaan naar laagdrempelige talentenpodia in hun eigen regio. Daarna kunnen ze hun bereik uitbreiden tot de provincie, waarna ze ook op landelijk gebied de kleinschalige podia kunnen benaderen. Deze laatste twee stappen zijn voor veel acts die al een of twee jaar aan de weg timmeren vaak erg moeilijk om te maken. Hoe vind je immers aan de andere kant van het land een adres waar bandjes van jouw kaliber optreden?

In Gelderland doen op dit moment bijna dertig podia mee, van Oerkroeg Schiller in Aalten tot De Lantaern in Zevenaar. Ook bekendere podia als Willemeen en Popcentrum Jacobiberg in Arnhem en Merleyn en JC Staddijk in Nijmegen zijn betrokken.

Naast de podiumdatabase geeft The Talentzone ook antwoorden op de belangrijkste vragen die je als beginnend artiest hebt, zoals: "Hoe maak ik een technische rider?" en "Hoe vul ik een gageverklaring in?"

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland