De Zwarte Cross survivaltips van Wout Kemkens

Raggende bands op een verlaten fabrieksterrein, pure poëzie!

Taggi Eenstroom ,

Alle goede dingen komen in drieën. Het gezegde kan voor Wout Kemkens geschreven zijn. Niet alleen is hij de derde en laatste muziekdokter die we interviewen over de Zwarte Cross, hij speelt ook drie keer op het festival. Tevens is hij onderdeel van de organisatie. Een druk baasje. Bij hem zijn we zeker aan het juiste adres.

Wout Kemkens was enkele jaren geleden de gitarist in The Bloody Honkies. Tegenwoordig maakt hij menig podium onveilig met zijn psychedelische bluesrockband Shaking Godspeed.  Dit driekoppig gezelschap zal zondag de bühne beklimmen in The Meltdown.  Minder bekend is het nieuwste project waar Kemkens deel van uitmaakt: Donnerwetter. Deze eigenzinnige formatie is enkele maanden geleden ontstaan. Het begon met  twee gitaristen: Wout Kemkens en Rocco Ostermann. Zij speelden een sessie tijdens Behind the Corner. Inmiddels is dit duo uitgegroeid tot een vierkoppige band. Donnerwetter gaat de Zwarte Cross aftrappen op vrijdag in The Bayou.  En tot slot zal Kemkens ook deel uitmaken van de undercoversessie van Kyuss.  Het woord aan de laatste Zwarte Cross-dokter.

1.    Wat komt zeker in jouw Survival Route langs?
The Meltdown! Ik ben erg benieuwd hoe deze nieuwe festivalweide er uiteindelijk uit gaat zien. Raggende bands op een verlaten fabrieksterrein dat is toch pure poëzie? Mooi dat Hollands glorie ook van de partij is: Vanderbuyst, Birth Of Joy, Automatic Sam. Black-Bone! At The Gates op zondag is jeugdsentiment! 

2.    Met wie zou jij nog wel eens willen crossen voor je leven?
Met de paus. Ik zou op z'n rug gaan zitten en 'm met een zweep over de 50 kilometer per uur jagen.

3.    Wat moet zeker de oren in dringen tijdens de Zwarte Cross?
Mijn ultieme tip is Orange Sunshine op vrijdagmiddag in The Bayou. Bij een optreden van deze gasten realiseer je je weer de kracht van elektriciteit en boogie! Het is bluesrock, niet van die saaie blanke caféblues door bedplassende 50-plussers, maar onverbiddelijke, nare soul! Apocalypse Now kearltjen! Enne T. Raumschmiere op zondag op de Dansvloer.  

4.    Is het eten of gegeten worden?
Uiteindelijk eindigen we allemaal als madenvoer natuurlijk, maar in doe in de tussentijd maar een citostick en een pannenkoek.