Threshold stippelt in Achterhoek muzikaal weekend uit

Op visite bij Behind the Corner en film met mini-optreden in DRU Cultuurfabriek.

Taggi Eenstroom ,

Het eerste weekend van oktober staat in het teken van Threshold, de band waaruit vele nieuwe bandformaties ontstonden. Zij creëerde een stevige ondergrond voor de roots van de huidige muziekscene in de Achterhoek. Het begon allemaal in 1973. Threshold speelde zes weken lang als huisband op popboerderij Sarasani in Texel. Wie kon toen weten dat dit viertal later zou opsplitsen in Vandenberg, Normaal en Oxx-band. Bands die zowel nationaal als internationaal hard aan de weg timmerden.

Zondag 6 oktober draait in het filmtheater van de DRU Cultuurfabriek de documentaire ‘Threshold op de drempel van succes’. Hieraan voorafgaand zijn er nog een aantal andere documentaires te bewonderen waarin enkele aspecten van de muzikale achtergrond van de Achterhoek worden belicht. Zo worden beatclub Shabby te Doetinchem, Beatfestival Terborg, De Gorroshow (de eerste talkshow op Graafschap TV) en Zapp Musica (het muziekprogramma van stadsomroep Doetinchem) onder de aandacht gebracht. De aftrap vindt plaats om 13.00 uur. Vanaf 14.00 uur start de documentaire van Threshold, met aansluitend een miniconcert in de popzaal.

Voor deze bijzondere middag is er nog Behind the Corner in de Radstake te Heelweg. Zaterdag 5 oktober spelen o.a. Alan Gascoigne Trio, The Big Bang Theory, Devol Amignea en natuurlijk huisband Hooked. Tijdens het optreden van Hooked zal ook Bert Heerink (Threshold/Vandenberg) zijn gezicht laten zien en een deuntje mee spelen.

Kijk voor meer informatie op www.drucultuurfabriek.nl en www.behindthecorner.nl.