Popronde Wageningen breidt uit

Volledige programmering bekend

Redactie 3voor12 gelderland ,

De afgelopen jaren heeft de Popronde in Wageningen stevig aan populariteit gewonnen. Daarom heeft Popcultuur Wageningen, die verantwoordelijk is voor de organisatie, de programmering weer groter opgezet dan de vorige editie. Op donderdag 3 oktober zullen op 15 verschillende locaties in het centrum van Wageningen 32 artiesten optreden.

Deze artiesten zijn geselecteerd uit de landelijke Popronde selectie, een kweekvijver van aanstormend talent op muziekgebied. Traditiegetrouw heeft de Popronde een bijzonder brede programmering.
Er zijn verschillende nieuwe locaties toegevoegd; naast Eetcafé H41 en Café Loburg Live zullen ook Café Het Gat en Café Nieuwpoort bands ontvangen. Bij de laatste kunnen bezoekers in een huiskamersfeer van een tweetal singer-songwriters genieten. 

Een andere nieuwe locatie is de PopUpClub, een uitgaansconcept dat tijdelijk invulling geeft aan leegstaand door middel van livemuziek en creatieve dansfeesten. Hier zal een aantal bands optreden en na afloop van het reguliere programma zal het feest hier nog verder gaan tijdens de officiële afterparty met elektronische live-acts.

Eetcafé Vreemde Streken maakt deze avond extra bijzonder door middel van een benefietactie. Naast het optreden van de Syrische Gharib is er voor een goede prijs een lopend Popronde-buffet, de opbrengsten hiervan gaan naar de slachtoffers van de oorlog in Syrië.

Verder gaat de Popronde dit jaar een bijzondere samenwerking aan met de Kapelsessies, waarbij intieme (semi-)akoestische sessies van optredende artiesten worden gefilmd op bijzondere locaties.

Het volledige programma en alle informatie vind je op www.popronde.nl en www.popcultuur-wageningen.nl. Alle locaties zijn gratis toegankelijk.