De Vasim voert actie voor behoud van culturele broedplaats

Zet je handtekening voor een referendum!

Arina Banga ,

Cultuurspinnerij De Vasim dreigt voor een euro verkocht te worden om plaats te maken voor een oorlogsmuseum. Om dit tegen te gaan, probeert De Vasim voldoende handtekeningen te verzamelen om een correctief referendum te kunnen houden.

Om zo’n referendum te kunnen houden, zijn er handtekeningen nodig van inwoners van Nijmegen. Deze moeten uiterlijk maandag 25 november binnen zijn.

Drie uur geleden meldde de speciale actiefacebookpagina Bevrijd De Vasim dat men met 420 handtekeningen inmiddels over de helft is van het benodigde aantal.

De rest van de nacht zullen op diverse culturele uitgaansplaatsen formulieren liggen om de overige handtekeningen binnen te halen. Onder andere Doornroosje, Merleyn, Waalhalla, Café Maxim, Café Mets en de Paraplufabriek doen mee. Ook kan je het formulier downloaden op de facebookpagina Bevrijd De Vasim.

3voor12 gelderland vindt dat Cultuurspinnerij De Vasim moet blijven bestaan als culturele broedplaats, en wil onze Nijmeegse lezers dan ook vragen hun stem te laten horen. Verder wensen wij iedereen die zich inzet voor deze zaak veel succes!