Ciao Diablo releaseshow tijdens 3voor12 clubavond XXL

Lovers & Demons: donker van sfeer, helder van sound

Taggi Eenstroom ,

Op 21 december 2013 is de 3voor12 gelderland clubavond XXL in DRU Cultuurfabriek in Ulft. Naast onder meer The New speelt het kwartet van Ciao Diablo deze avond een speciale show: de release van hun debuutalbum Lovers & Demons. Ciao Diablo is een sideproject van Marcel Geven en Gerwin Ruesink van de band Crystal Dream. Live worden zij ondersteund door Nathan Meinen en Radboud Masselink. Hun verfrissende poprock met een tintje emo valt daarbij zeker op. Wij spraken met Marcel Geven, de zanger.

Tijdens de clubavond XXL is de releaseshow van het eerste Lovers & Demons. Hoe omschrijven jullie zelf het eindresultaat? Wat kan het publiek verwachten?

"Het album kenmerkt pakkende nummers voorzien van rauwe gitaren, gecombineerd met opzwepende drums, stuwende baslijnen, 'oldschool'-synths en krachtige vocalen. De songs zijn donker van sfeer maar toch helder van sound. Bij het schrijven van de muziek en de teksten zijn we dicht bij het gevoel gebleven en daarmee dicht bij onszelf. Het opnemen van een album blijft letterlijk een momentopname, maar wij zijn erg tevreden over de aanpak en het resultaat."

Waarom de titel 'Lovers & Demons'?

"Lovers & Demons is een song over de liefde waarin verraad, angst, woede, onschuld, onwetendheid, etc. etc. de boventoon voeren! Stuk voor stuk ingrediënten die terug te vinden zijn in de overige songs en de teksten van het album. Lovers & Demons is een track waar alles bij elkaar komt. Het staat wellicht voor de balans tussen goed en slecht, maar wat is goed en wat is slecht? Die vraag mag ieder voor zich invullen..."

Wat inspireerde jullie het meeste tijdens het werken aan dit album?

"Lastige vraag, dat kan van alles zijn! Zoals een aantal dagen Berlijn waar wij onze ogen en oren de kost hebben gegeven om de sfeer die er heeft geheerst en ook nu heerst te vertalen in beeld en geluid. Laatstgenoemde is bijvoorbeeld terug te vinden in het artwork, teasers en de videoclip van de single How Would I Know. Verder laten wij ons inspireren door films, boeken, kunst, muziek, een gebeurtenis, een ervaring of 'state of being'..."

Hoe omschrijven jullie een optreden van Ciao Diablo?

"Energiek!"

Wat kunnen we verwachten van jullie tijdens de clubavond?

"Wij hebben nu vier keer met elkaar geoefend op drie verschillende lokaties. Een song opnemen is een totaal andere discipline en beleving dan de opgenomen songs live spelen. Op het album is veel geëxperimenteerd met synths, overdubs, backing vocals e.d. Je kunt hiervoor extra muzikanten benaderen, maar dat bleek al snel geen optie! Daarnaast moet een song in de basis overeind blijven staan! Na drie oefensessies is besloten om de songs live zo clean mogelijk te spelen. De laatste repetitie, met enkel bas, gitaar, drums en zang, resulteerde in een positieve stemming. Hierdoor is het vertrouwen en het idee ontstaan om de songs live zo basic mogelijk te spelen! Naast onze eigen songs spelen wij een aantal covers van o.a. Placebo en Starsailor.

Komend weekend spelen wij in een livesetting om te kijken hoe alles on stage aanvoelt. En, als de tijd het toelaat, doen we nog een try-out. We willen op 21 december goed voorbereid op het podium verschijnen en plezier beleven! Dat is het uitgangspunt..."

Wil je The New, Ciao Diablo en andere bands graag zien: hou de site van 3voor12 gelderland goed in de gaten!! Binnenkort volgt informatie over de clubavond XXL en zijn er kaarten te winnen zodat je helemaal voor noppes deze toffe avond kan meemaken.