Zwarte Cross uitgelicht

De laatste nieuwtjes voor de aftrap

Taggi Eenstroom ,

Nog een kleine maand en dan is het tijd voor de Zwarte Cross 2013. Inmiddels behoort dit festival tot de grotere van Nederland. Een weekend vol muziek, theater, eten, drinken en een heleboel gezelligheid. De organisatie weet elk jaar weer een originele invulling te geven en komt met een hoop ideeën op de proppen. Ook dit jaar is er weer genoeg te beleven. Natuurlijk zijn er weer de diverse weides en podia. Daarnaast zijn er nog enkele opmerkelijke nieuwtjes die extra aandacht verdienen. Hier een kleine grabbel uit het assortiment.

•    Zo is er om te beginnen dit jaar The Naked Run For Freedom. In samenwerking met Amnesty International heeft de organisatie een wel heel originele en gedurfde actie verzonnen. Om de toenemende repressie van de Russische regering onder de aandacht te brengen zullen 450 deelnemers een paar honderd meter rennen. Maar, zoals de titel al doet vermoeden, zal deze run worden uitgevoerd door poedelnaakte lefgozers en meiden. De vrijwilligers krijgen als aandenken een badjas en een helm. 

•    De organisatie heeft dit jaar de Zwarte Cross-tassenlijn als primeur. De betreffende tassen zijn gemaakt van tenten en zeilen die ooit op het festivalterrein stonden. 100% recycling en natuurlijk 100% eigenzinnig.

•    Er is ook een nieuw podium aanwezig: The Meltdown. Hier vind je alle rock-gerelateerde muziek. Bands als Shaking Godspeed, Birth of Joy en Automatic Sam zullen hier de hartjes sneller doen kloppen.

•    De oecumenische kerkdienst zal dit jaar geleid worden door Dhr. Ernst Daniel Smit. Hij zal eveneens een workshop opera zingen verzorgen in het blagenparadijs. De kleine geluksvogels.
 
•    De blokkenschema’s zijn inmiddels online, daarop kun je precies vinden hoe laat wat waar speelt.
 

Kijk voor meer info op www.zwartecross.nl of laat je gewoon verrassen!