Zwarte Cross – Interview met Bauke Bakker

Crosby Stills, Nash (and Young) en Fleetwood Mac: het is prachtige muziek en niemand anders heeft het eerder gedaan

Taggi Eenstroom ,

Het lijkt voor sommigen een makkie om net als Janis Joplin het strotje een meter open te trekken of om op een charismatische wijze je gedichten de wereld in te slingeren zoals Jim Morrison. Maar dit is zeker niet voor iedereen weggelegd. We kunnen allemaal een liedje zingen in een karaokebar, met of zonder stijl. Maar de artiesten die de bühne beklimmen in het Rock ‘n Roll Circus weten pas echt van wanten.

Vrijdag 26 juli 2013 speelt Crosby Stills, Nash (And Young) tussen 23:00 en 00:30 uur. Op zaterdag speelt Fleedwood Mac op exact dezelfde tijd. Wat hebben die twee undercoversessies gemeen? Bauke Bakker. Deze drummer heeft bewezen een duizendpoot te zijn. Hij speelt onder andere bij Bertolf, Krystl en Jeroen van der Boom.  Naast zijn vaardigheden als drummer kan Bakker ook een aardig toontje zingen. In het verleden heeft hij in café de Elegast te Deventer Sting en James Brown gecoverd en zong daarbij de sterren van de hemel. 3voor12 gelderland stelde hem een drietal vragen over de undercoversessies tijdens de Zwarte Cross.

Waarom heb je voor deze artiesten undercover gekozen?

Voor allebei deze sessies geldt als antwoord dat ik ervoor gekozen heb, omdat het prachtige muziek is. En niemand anders heeft het eerder gedaan, in ieder geval niet in de Elegast of op de Zwarte Cross.

Wat is jouw favoriete nummer van deze artiest? Waarom?
Van Crosby Stills, Nash (and Young) Helplessly Hoping, omdat ik de zangharmonieën geniaal vind ondanks het super simpele akkoordenschema.
Van Fleetwood Mac is The Chain favoriet, omdat het een hele toffe, duistere bluessfeer heeft en emotioneel losbarst in het refrein.

Wat zijn jouw verwachtingen van de Zwarte Cross?
Zoals elk jaar, heel veel plezier, en heel veel lawaai. Maandag geen stem meer over.


Wat denkt Bauke Bakker bij onderstaande foto's?

 

Bauke Bakker: "Honda MTX?"

Bauke Bakker: "Zure melk over de Lego"