Dag des Oordeels: MutiaraTEC Dag des Oordeels: MutiaraTEC

Dode Hoek 2

, Matteo Bennardis

Dag des Oordeels: MutiaraTEC

Dode Hoek 2

Matteo Bennardis ,

Wat betreft de naam is het nieuwe album van de formatie MutiaraTEC is niet heel orgineel, aangezien hun eerste album Dode Hoek heette. Qua inhoud is Dode Hoek 2 dat wel.

De sound van MutiaraTEC is niet helemaal nieuw, die valt vaker te vinden in de scene. De sound hoeft alleen niet orgineel te zijn om goed te zijn. Het vijfkoppige gezelschap heeft een herkenbaar geluid dat van nature al hard is. Waar het eerste album niet helemaal strak in elkaar zat, geldt dat wel voor de opvolger en zijn er ditmaal zelfs ‘skits’ gebruikt.

De beats zijn nog steeds even hard als op het eerste album, en qua refreinen en samenhang op het gebied van de lyrics overstijgt MutiaraTEC het vorige album. De tweede plaat klinkt veel professioneler dan hun eerste uitgave: over de volgorde van tracks is duidelijk nagedacht en er zijn veel beter uitgewerkte nummers. Ook over de boodschap van de tracks is nagedacht, zonder dat je per se naar de teksten moet luisteren om de track leuk te vinden.

De beats zijn lekker om naar te luisteren, de lyrics zijn prima te begrijpen en het album klinkt strak. Dit album is zeker een aanrader voor iedereen die van hiphop houdt en Nederlands talent zoekt. Hopelijk krijgen deze mannen zo snel mogelijk de kans op grote gigs, want ik weet zeker dat ze het ver kunnen schoppen als ze een kans krijgen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland