Club 3voor12 gelderland met Julian Hertz en SX

Zaterdag 23 maart | Merleyn | Nijmegen

Voor de 38e editie van Club 3voor12 gelderland in Merleyn hebben we twee bijzondere acts weten te strikken. Het Belgische SX en Julian Hertz uit Arnhem komen je oren verwennen met fijne muziek!

SX is een band uit België rond Stefanie Callebaut en Benjamin Desmet. Samen met drummer Jeroen Termote maken ze ethereal indiepop ("droompop"). De keyboards, reverb gitaren, bezwerende drums en de mooie stem van Stefanie zorgen voor de dwarrelende melodieën en sfeervolle liveshows.

SX werd opgericht in het voorjaar van 2009. In 2011 kwam ze in de spotlights toen het betoverende Black Video een groot succes werd en in verschillende hitlijsten op de eerste plaats prijkte. Radiozenders, tv-stations en wereldwijde blogs werden laaiend enthousiast. SX is de nieuwe revelatie in de Belgische muziekscene en wordt getipt als hét volgende Belgische muzikale exportproduct.

In 2012 focuste SX zich op hun langverwachte debuutalbum. Samen met producer Ben H Allen III (Gnarls Barkley, Animal Collective, MIA, Deerhunter) namen ze tien nummers op. Arche werd in november 2012 uitgebracht.

Support is er van Julian Hertz, een jonge Nederlandse singer-songwriter die het verdient om door een groot publiek gehoord te worden. Wat hij het liefste wil is mooie, kleine liedjes maken en daarmee optreden. Liedjes die natuurlijk over de liefde gaan, maar ook over de gedachten van een songwriter of over Oreo cookies. Julian is gezegend met een prachtige stem die zowel in de hoogte als laagte gemakkelijk zijn weg vindt. 

Kort geleden nam hij een sessie op in de st. Nicolaaskapel in Nijmegen bij onze vrienden van kapelsessies.nl. Het resultaat is hieronder te beluisteren!

Club 3voor12 gelderland is een samenwerking van 3voor12 gelderland, Merleyn en KCG.