UITboulevard Arnhem opent het nieuwe culturele seizoen met gratis festival

en 3voor12 gelderland is daar graag bij

Phebe Kloos ,

In Arnhem wordt in het weekend van 31 augustus tot 1 september het gehele gebied rondom Musis Sacrum omgetoverd tot Gelderlands grootste gratis culturele festival. Cultuur Netwerk Arnhem, UIT in Arnhem en Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem-Nijmegen zetten samen voor een breed publiek een divers programma neer boordevol muziek, dans, theater, beeldende kunst, literatuur, mode en cabaret. Op deze manier wil de organisatie kunst en cultuur onder de aandacht brengen van een breed publiek.

Programma zaterdag 31 augustus

Op zaterdag hosten Toneelgroep Oostpool, Park Open, Luxor Live én 3voor12 gelderland de mainstage, met optredens van onder andere Deaf Charley, BAS en The Handsome Poets. Op een ander podium zet Jacobiberg toppers neer als Nienke Deiters en Peter Lada. Ook is er een dance area met grote Arnhemse dance-initiatieven waaronder Invite, Oostblok en 8Bahn. Niet moe te krijgen? In de nacht gaat het programma gewoon verder met galeries die je tot 2:00 uur met een zaklamp kunt bezoeken en je kunt dansen op vele afterparty’s, zoals in Musis Sacrum, Grand Café Mahler en Luxor Live. Wij tippen je graag Club Oostpools straatfeest in de Nieuwstraat.

Programma zondag 1 september

Op de zondag gaat het verder met Het Gelders Orkest, Bowe, Lavalu en Miss Montreal. Korte films zijn te zien vanuit het Focus Filmtheater & Go Short en ook de dance area gaat onvermoeibaar door met o.a. Tiger Shake, Studio Sonsbeek en PopupKlup. Voor het gehele programma raden we je aan even om op de website te kijken.

Laat dat culturele seizoen maar beginnen. Hopelijk zien we je daar!