Nijmeegse bands gezocht voor straatmuziekfestival

Stichting PAN presenteert Muziek op Straat

Redactie 3voor12 gelderland ,

Zin om met je band op een koopzondag in de binnenstad van Nijmegen te spelen? Het kan op 6 oktober. Stichting PAN nodigt twaalf Nijmeegse bands uit om op verschillende plekken in de stad akoestische vertalingen van hun eigen muziek ten gehore te brengen. Tot 25 augustus kunnen bands of singer-songwriters zich inschrijven om mee te dingen naar een plek op Muziek op Straat.

Artiesten die door de selectie komen, staat een voorbereidend programma te wachten. Als eerste is er een masterclass door een bekende muzikant over hoe je je akoestische set voorbereidt. Daarnaast krijgt elke deelnemende artiest een professionele arrangeur, producer of muzikant op bezoek in hun oefenhok om te helpen hun muziek om te zetten van elektrisch naar akoestisch. Ten slotte voorziet PAN de muzikanten van tips voor creatieve en low-budget marketing en staat een dag gepland om gezamenlijk Do It Yourself merchandise te maken.

De inschrijving is geopend. Uit de inschrijvingen wordt een selectie van twaalf bands, acts en singer-songwriters gemaakt die tijdens de eerste editie van Nijmeegse Muziek Op Straat gaan spelen. Of je nu metal, hiphop, folk of ska maakt, doet er niet toe. Zolang je op 6 oktober maar akoestisch kunt spelen.

Inschrijven doe je door een demo, bio, persfoto en korte motivatie te mailen naar muziekopstraat@stichtingpan.nl. De inschrijving sluit op 25 augustus.