Terwijl hemelsbreed op zo’n 35 kilometer afstand in Ulft het Achterhoekse Huntenpop losbarst, is er ook een regiofeestje in 026: de A.A. Meeting. Geen bijeenkomst van mannen en vrouwen die hun ervaring, kracht en hoop met elkaar delen om van de drank af te geraken maar een avondje met Achterhoekse Arnhemmers. Veel vette muziek komt uit de Achterhoek en Arnhem mag zich gelukkig prijzen dat veel van deze superboeren het weiland verruilen voor de waaltjes. Drie Achterhoeks-Arnhemse bands in The Stage, waarvan eentje voor het eerst en public op de planken. Een fotoverslag.

Debutanten Of Stone and Fire (Martin Ouboter, Daniel Schilling en Douwe Zwiers) zijn onder meer geïnspireerd door Queens of the Stone Age en Pearl Jam. De mannen werken zich ondanks brommende monitoren en knappende bassnaren door de set heen. Het is een debuut, af en toe wat rommelig en niet doorlopend spannend maar zeker een fijne aftrap van de avond. Nu is het zaak om de nummers zoveel mogelijk live op het podium te gaan brengen en zowel samenspel als smoel van de band uit te bouwen.

Achterdochtig is één van de vele projecten van supertalent Bram Derksen. Hij is tevens de rode draad door allerlei Arnhemse muzikale samenwerkingen. Deze keer aanvullend op het podium de (zittende) Erik Giessen (Hippy Tree Friends Collective) en meesterdrummer Erik Oexman. Voor Achterdochtig wordt het hoog tijd om de rest van het land te gaan verkennen.

Hippy Tree Friends Collective is een band die in 2013, samen met Deaf Charley, tot de grote lokale doorbraken mag worden gerekend. De band rond zanger Erik Giessen staat als een behoorlijk goed gefundeerd huis en brengt een dynamische set vol overtuiging. Alleen al de gezichtsexpressie van Giessen is een bezoekje aan de HTFC waard. Vette band.