Club 3voor12 gelderland met Mannheim en There Was A Firefight

zaterdag 27 april | Merleyn | Nijmegen

Voor deze editie van Club 3voor12 Gelderland hebben we twee bands uitgenodigd die voor luide muziek gaan. Aan zangers of zangeressen doen ze niet: de muziek spreekt voor zichzelf.

Mannheim maakt zijn Nijmeegse debuut. Deze heren komen je misschien bekend voor. Dat kan kloppen, want ze speelden allemaal al op diverse clubavonden in formaties als Dead Neanderthals en Do Not Run We Are Your Friend. Samen musiceren kunnen de heren niet laten, dus zijn ze zijn de studio ingedoken om een plaat te maken. Deze plaat, geproduceerd door René Rutten van The Gathering, verschijnt nog dit voorjaar. Wat kun je verwachten van Mannheim? Beukende riffs, ondersteund door een dreunende baritonsaxofoon: een totaalsound die over je heen walst. Wil je je oren laten uitspuiten? Kom dan naar Merleyn!

Het Nijmeegse There Was a Firefight werd in 2010 gevormd door gitaristen Roy en Marissa en drummer Tom die elkaar leerden kennen als barpersoneel van poppodium Merleyn. In 2011 maakt bassist Ruben, goede vriend van Tom en vaste bezoeker van Merleyn, de band compleet. De vier delen een geloof in de kracht van muziek en besluiten daarom muziek te schrijven zonder zang. Beïnvloed door bands als And So I Watch You From Afar en Tool, proberen ze met een eerlijk en eigenzinnig geluid de luisteraar mee te zuigen in een instrumentale wervelwind. Deze band laat zich niet makkelijk in een hokje stoppen, maar de muziek is te omschrijven als postrock met een vleugje stoner.

Club 3voor12/gelderland is een samenwerking van 3voor12 gelderland en Merleyn.