The 48 Hour Music Video Project The 48 Hour Music Video Project

Bands en filmmakers maken samen een videoclip in 48 uur

, redactie

The 48 Hour Music Video Project

Bands en filmmakers maken samen een videoclip in 48 uur

redactie ,

The 48 Hour Music Video Project is een project waarin Gelderse bands samen met filmmakers in 48 uur een videoclip maken. Nijmegen had vorig jaar de Europese primeur en het project krijgt dit jaar een vervolg.

Action!
Tijdens multimediafestival Oddstream (26-28 oktober) vindt de shooting van de videoclips plaats. Op vrijdag 26 oktober wordt aan elk filmteam een band gekoppeld. De band kiest een van zijn songs waarvoor de video wordt gemaakt. De bands en filmteams hebben vanaf dat moment precies 48 uur om samen de videoclip te ontwerpen, te schieten en te monteren.

Première
De resultaten van 48 uur hard werken worden op zaterdag 3 november tijdens kunstenfestival Gevaarlijk GOED in De Lindenberg in Nijmegen getoond aan de filmmakers, bands, fans, vrienden, het publiek en uiteraard de jury. Tijdens deze première wordt de winnende clip bekendgemaakt. De video’s zijn daarna ook te zien op de website van 3voor12 gelderland, Oddstream en Gevaarlijk GOED. De winnende videoclip wordt getoond in Hollywood op Filmapalooza 2013.

Deelnemen
Iedereen kan meedoen! Filmmakers en bands kunnen zich inschrijven via de website van The 48 Hour Music Video Project. Hier staan ook de voorwaarden en spelregels. Alle muziekgenres zijn welkom. De inschrijving voor zowel filmteams als bands start op vrijdag 7 september en sluit op zondag 30 september. Omdat verwacht wordt dat zich meer bands dan filmmakers inschrijven, maakt de organisatie een selectie van de bands. Het filmweekend start met net zoveel bands als er filmteams zijn.

The 48 Hour Music Video Project
The 48 Hour Music Video Project is een samenwerking van The 48 Hour Film Project, kunstenfestival Gevaarlijk GOED, festival Oddstream, 3voor12 gelderland en KCG.

Voor inschrijving en informatie, surf naar: http://www.48hourfilm.com/nijmegen48mvp/
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland