Plaat grote afwezige op prima releaseshow van The Biarritz Boys Plaat grote afwezige op prima releaseshow van The Biarritz Boys

Muzikaal mengsel van The Bunny Bonanzas doet het goed op clubavond

, Arina Banga

Plaat grote afwezige op prima releaseshow van The Biarritz Boys

Muzikaal mengsel van The Bunny Bonanzas doet het goed op clubavond

Arina Banga ,

Twee jaar na de opnames brengt The Biarritz Boys eindelijk zijn full-length uit. Een Club 3voor12 gelderlandavond in het Nijmeegse Merleyn is daar de ideale gelegenheid voor, en met The Bunny Bonanzas als voorprogramma kan het feest niet meer stuk. Of toch? Het is jammer dat de plaat waar het vanavond allemaal om draait, nog niet te koop is, maar geprojecteerd op de muur "is hij toch een beetje bij ons," aldus Jasper Konijnenbelt, leadgitarist van The Biarritz Boys.

Het zeskoppige gezelschap van The Bunny Bonanzas opent de avond met zijn zonnige mix van surf, rock-'n-roll, exotica, garage en punk. Het doet er niet toe onder welke titel de nummers door het leven gaan, frontman Wim Koens draait er zijn hand niet voor om ze te introduceren als "verwarmend" of zelfs "heet". Dat is welkom, gezien het winterjassenweer dat zich buiten manifesteert terwijl het toch al mei is.

Waar het ene nummer zo uit een ouderwetse spionagefilm afkomstig kan zijn en het andere zijn oorsprong lijkt te hebben in de softporn, zo leunen er ook nummers zwaar op het rauwe uit de punk. Misschien niet geheel toevallig, want de bandleden zijn ook actief geweest in bands als The Shaggable Sluts en Dead Stiff.

De conga's, triangel, cowbell en andere percussie-instrumenten klinken goed bij het muzikale mengsel dat de heren het publiek voorschotelen. Maar eerlijk is eerlijk, ook al bespeel je de triangel nog met zó veel overtuiging, echt sexy zal het nooit worden.

Surfen kunnen ze niet, de heren van The Biarritz Boys. Het spelen van instrumentale surfmuziek gaat ze gelukkig goed af.

Maar het oog wil ook wat, en daar spelen de enthousiaste mannen graag op in. Met name de gitaristen vertonen stoere poses en acrobatische toeren die niet zouden hebben misstaan in menig kleinkunstuitvoering.

Ook al is de nieuwe plaat nog net niet helemaal uitgebracht, de feestelijke gelegenheid heeft de muzikanten naar de plaatselijke V&D gedreven om daar een nieuwe bandoutfit aan te schaffen. Wie bij surfen denkt aan feloranjegebloemde hawaïblousejes komt bedrogen uit. The Biarritz Boys gaan voor het echte werk en staan gehuld in een zeeblauwe blouse en glinsterende (als de zee?) zilverkleurige stropdas op de bühne.

Alle benodigdheden voor een goede releaseshow lijken aanwezig in Merleyn. Helaas is de grote afwezige de plaat zelf. Twee jaar is blijkbaar niet voldoende om het ding van de partij te kunnen laten zijn op zijn eigen feestje. Niemand schijnt daar echter mee te zitten. De Nijmeegse band belooft dat hij binnenkort verkrijgbaar is op vinyl (nu al te downloaden op bandcamp), en projecteert de hoes, helaas een niet al te creatief fotootje-logootje-exemplaar, alvast op de muur. Leadgitarist Jasper Konijnenbelt grapt: "Zo is hij toch een beetje bij ons."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland