Op weg naar de finale van de Orkaan van het Oosten met… Landing The Apollo

“Van elke ervaring moet je leren”

redactie 3voor12 gelderland ,

Zaterdag 2 juni vindt in het Openluchttheater in Eibergen de finale plaats van de Orkaan van het Oosten 2012. 3voor12 gelderland kijkt met de finalisten vooruit. Vandaag: Landing The Apollo.

Jullie staan in de finale van de Orkaan van het Oosten! Hadden jullie dat verwacht?
Natuurlijk niet! De voorronde van de Orkaan was voor ons de eerste keer dat we samen op een podium stonden, dus deze ronde meteen winnen hadden we zeker niet verwacht! We hoopten vooral dat onze muziek aan zou slaan bij het publiek, maar dat we ook meteen door zijn naar de finale is gewoon te gek!

Hoe bereiden jullie je voor op de finale van 2 juni?

Het gaat allemaal erg snel: met de studiotijd bij Roy’s Kitchen en ook nog een optreden op het Kleintje Kei Festival tussendoor is er weinig tijd om voor te bereiden. Maar misschien is dat uiteindelijk ook wel de beste manier: meer ervaring opdoen! Natuurlijk zijn we ook gewoon in de repetitieruimte te vinden om ons samenspel nog wat te verbeteren.

Kennen jullie de andere finalisten een beetje? En zo ja, wie zien jullie als de grootste concurrent?
Tijdens de voorrondes maakte Thom van Take The Fall de opmerking: "Muziek is geen wedstrijd". Eigenlijk zijn wij het daar wel mee eens! Tijdens de voorrondes hebben we gezien dat er een grote variatie aan muziek is van stuk voor stuk erg goede bands. Wij zijn vooral erg blij om daar tussen te staan. Iedereen heeft naar onze mening dan ook een even grote kans om op twee juni als winnaar naar huis te gaan.

Wat kunnen we van jullie verwachten in de finale?
Knallen! Natuurlijk is het extra spannend om in de finale van de Orkaan te staan, maar op elk podium willen we alles geven. Eibergen zal zeker geen uitzondering zijn. Van elke ervaring moet je leren. Zelf blijven we erg kritisch zodat wij ons als band blijven ontwikkelen. De leerpunten uit eerdere ervaringen gaan uiteraard mee het podium op.

Wat kan er van jullie verwacht worden na de finale?
Allereerst moet het spelen in de finale van de Orkaan natuurlijk gevierd worden met een whiskey! Zoiets gebeurt niet elke dag natuurlijk. Daarna moeten we meteen weer stevig repeteren voor onze optredens op de Kempenerpopprijs en Bergpop. We zullen dus zeker nog van ons laten horen!