Op weg naar de finale van de Orkaan van het Oosten met… Hadrian's Wall

"Zo af en toe een keer lachen, staat ook zeker in de planning”

redactie 3voor12 gelderland ,

Zaterdag 2 juni vindt in het Openluchttheater in Eibergen de finale plaats van de Orkaan van het Oosten 2012. 3voor12 gelderland kijkt met de finalisten vooruit. Vandaag: Hadrian's Wall.

Jullie staan in de finale van de Orkaan van het Oosten! Hadden jullie dat verwacht?
Nee, zeker niet. Zoiets kun je ook niet verwachten. Hoe goed je ook speelt, smaak speelt toch altijd een rol bij muziek. Ook als het gaat om een wedstrijd. Natuurlijk hoopten we wel op een finaleplaats en gelukkig gunde het publiek ons dat ook door veel op ons te stemmen. Een mooi gebaar van de mensen waarvoor je het doet!

Hoe bereiden jullie je voor op de finale van 2 juni?

Door te doen wat we altijd proberen te doen: goed oefenen en een goede setlist in elkaar zetten. Zo af en toe een keer lachen, staat ook zeker in de planning.

Kennen jullie de andere finalisten een beetje? En zo ja, wie zien jullie als de grootste concurrent?
Eerlijk gezegd kenden we geen van de andere bands, behalve El Jando. Ze speelden net als wij op Paaspop Zieuwent. Echt sprake van concurrentie is er in onze ogen niet. Iedere band speelt goed en de stijlen zijn erg divers. Het is maar net hoe het kwartje valt. Belangrijkste voor ons is dat we goed spelen en vooral dat we mensen aanspreken en/of raken met onze muziek.

Wat kunnen we van jullie verwachten in de finale?
We proberen net als altijd het onderste uit de kan te halen en veel plezier over te brengen. De bedoeling is dat het gevoel van elk nummer goed overkomt. Het publiek mag van ons dus best een divers optreden verwachten. Van uit-je-dak-meezingen tot luisternummers. We hopen het te kunnen geven.