Mee met de muzikale wereldreis van Ntjam Rosie op Jazz In The Woods

Meezingen met Soul Park Station

tekst: Tessa-Norah Feenstra ,

Met 60.000 tot 80.000 bezoekers per jaar is Jazz In The Woods in Apeldoorn het grootste festival dat in de stad wordt gehouden. Het is een jaarlijks terugkerend evenement waar zangers, zangeressen en dj’s elkaar afwisselen. In de Kapelstraat staat een dj op een podium. Boven hem hangt een gigantische discobal, die het licht van de theaterlampen weerkaatst naar alle hoeken en gaatjes die het uitgaansstraatje kent. Overal door de stad staan artiesten live te zingen. Solo of met hun band.

Jazz In The Woods wordt ingeluid door Ntjam Rosie. Haar warme soulstem is het begin van een avond die heel mooi zou zijn. Ze nodigt de mensen uit om met haar en haar bandleden mee te gaan op een muzikale reis door de wereld van haar muziek. Gekleed in een zwart jurkje en een vest met een tropische opdruk danst de zangeres als in trans op de golven van de bas van drummer Tuur Moers. Het publiek, jong en oud, haakt aan. Handen gaan de lucht in en voetjes van het gras. Het feest in het Apeldoornse Beekpark is begonnen.

Bij Cultureel Café Gigant moeten mensen wachten op de artiest: Kris Berry. “Ik verheug me echt op dit optreden,” zegt een omstander stralend. Hij staat bijna tegen de voorkant van het podium staat gedrukt. “Ze is echt heel goed!”

Kris Berry maakt deze verwachting zeker waar. Bij aanvang vraagt ze het publiek een “aardbeving te veroorzaken” die door de hele stad te voelen is door te stampen en te klappen op de mix van rhythm and blues, country, caribbean en natuurlijk jazz. Het ritme dat daar uit voortkomt neemt Kris Berry mee in de mix.

Op het marktplein weerkaatst “Ooh darling darling” voor de mannen en “Ooh baby baby” voor de vrouwen tussen het gemeentehuis en de winkels aan de overkant. Dezelfde artiesten die ook bij Soul Of Motown de show weggeven, treden op onder de naam Soul Park Station. Doordat zanger Brandon Delagraentiss een goede interactie heeft met het publiek, wordt het steeds gezelliger. Iedereen zingt uit volle borst werd mee. Dansend, swingend en met een brede lach op het gezicht. De teksten van bekende soul- en jazznummers als Soul Train en Baby, Please Come Home To Me.

Back to Beekpark. Shary An en Sven Hammond geven een primeur weg. Zij spelen de eerste, nieuwe tracs van hun debuutalbum: The Apple Field. Beter kan het eigenlijk niet, zo’n optreden geven nadat Ntjam Rosie op hetzelfde podium heeft gestaan. Het applaus op het einde van het optreden is dan ook meer dan verdiend, voor de gouden appel in de keel van de jonge zangeres en oud-The Voice-deelneemster Shary An.

Een geslaagde dag. Tot volgend jaar!