Fruit of the Original Sin stelt nieuwe drummer voor in Luxor Live

Opvolger van Beneath the Surface verschijnt begin 2013

redactie 3voor12 gelderland ,

Vrijdag 1 juni spelen Corduroy en Fruit of the Original Sin in de bovenzaal van Luxor Live in Arnhem. Voor Fruit of the Original Sin wordt dit het eerste optreden met de nieuwe drummer. Over het hoe en waarom van de drummerwissel spraken we met Freek Philippi, zanger/gitarist van Fruit of the Original Sin.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: waarom hebben jullie een nieuwe drummer en wie is hij?
"Onze vorige drummer gaat in Stuttgart wonen en wij wilden niet mee. Daarom dachten we: als hij naar Duitsland gaat, nemen wij een Duitse drummer! Je kent Flow misschien nog van Flight195 of Killerdoll. Met deze band heeft hij veel optredens gedaan in heel Europa. Hij neemt dus veel ervaring mee."

Hoe was het om een nieuw bandlid in te passen in een band die al een tijd samenspeelt?
"We hebben een uitgebreide speurtocht gehouden en veel drummers op bezoek gehad. Een drummerwissel is voor een band eigenlijk de lastigste wissel om te maken. De hele band moet ingespeeld raken op de persoonlijke groove van de drummer. Met Flow was er vanaf het eerste moment zowel een muzikale als persoonlijke klik. De inwerking verliep daarom vrij vlot. We hebben de songs van onze cd Beneath the Surface opnieuw onder de loep genomen en zijn inmiddels met nieuwe songs bezig. Volle kracht vooruit!"

Jullie zijn dus ook bezig met de opnames van nieuwe nummers. Komt er een nieuwe ep of cd aan? Wanneer?
"Momenteel werken we aan demo’s van nieuwe nummers. Onze vorige plaat is erg goed in de pers ontvangen. Dit is een mooi uitgangspunt voor het nieuwe werk. In juli gaan we de studio in om de eerste nummers op te nemen. Begin 2013 komen we met de nieuwe plaat. Dat klinkt misschien nog ver, maar we willen de tijd en energie erin steken om er echt een vette plaat van te maken."

Wat zijn de toekomstplannen van Fruit of the Original Sin?
"We zijn met een hoop dingen tegelijk bezig. Nu de line-up weer compleet is kunnen we opnieuw shows gaan spelen. We willen daarbij ook over de grens kijken, richting Duitsland bijvoorbeeld. Ook zijn we bezig met een videoclip, in samenwerking met regisseur Mirek Vermeulen en cameraman Jonathan Oosterhout. We hebben er al één draaidag opzitten en die is goed bevallen."

Wat mogen we 1 juni verwachten in Luxor Live?
"Een strakke set met energieke nummers van onze plaat en mogelijk al een sneak preview van wat nieuw werk. Na een paar maanden stilte hebben we veel zin in dit optreden!"