Viertal bands maakt line-up Bergpop Festival compleet Viertal bands maakt line-up Bergpop Festival compleet

Wagenings festival heeft met vijftien bands divers karakter

Viertal bands maakt line-up Bergpop Festival compleet

Wagenings festival heeft met vijftien bands divers karakter

De laatste lading namen voor het Bergpop Festival 2012 is bekend. Hiermee is de complete line-up van het festival gereed. Aan de reeds bevestigde namen worden de volgende vier bands toegevoegd: de post-punk van Wooden Constructions, de surf/rock-'n-roll van The Bunny Bonanzas, de ska/punk van The Shakedown 8 en de psychedelische rock van de Wageningse band Gruismachine. Deze bands zijn een aanvulling op de bands die eerder bekend zijn gemaakt, onder andere Capeman, Mineral Beings, Wolfhunters, Kids With Guns en Guy Corneille. Hiermee krijgt het programma van Bergpop, met een totaal van vijftien bands, een nog diverser en completer karakter.

Popcultuur Wageningen organiseert dit jaar de zesde editie van het Wageningse gratis popfestival Bergpop. Dit muzikale evenement zal vanaf 16.00 uur plaatsvinden op zaterdag 7 juli, op het Conventplein in Wageningen. Het festival wordt traditiegetrouw georganiseerd aan het eind van het collegejaar, om het begin van de zomer in te luiden. Bergpop probeert een podium te bieden voor regionaal talent, in combinatie met een aantal grotere, nationale namen. Bergpop is zoals elk jaar gratis te bezoeken.

3voor12 gelderland-sessies
Net als vorig jaar is een onderdeel van het programma ingericht voor akoestische sessies. Hierbij spelen artiesten die op Bergpop optreden óók een speciale akoestische sessie in de openbare bibliotheek (de bblthk). Dit alles onder de naam Quiet is the New Loud!, de naam die eveneens wordt gebruikt voor de optredens die Popcultuur Wageningen het gehele jaar door in de bblthk organiseert. Het podium wordt gehost door online media-orgaan 3voor12 gelderland. Tijdens de Quiet is the New Loud!-sessies worden door 3voor12 gelderland video-opnames gemaakt die naderhand online terug te kijken zijn. De sessies beginnen om 17.30 uur, en starten vervolgens elk half uur. Onder andere Baby Face Nelson (country), Landing the Apollo (indierock) en Guy Corneille (folk/blues) zullen een sessie spelen. Er is beperkte ruimte voor publiek om bij de sessies aanwezig te zijn, dus wil je dit bijwonen, kom dan op tijd! De bblthk is te vinden in de Stationsstraat (begin van de Hoogstraat en de Herenstraat).

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland