Bekijk ‘t maar! Orange Maplewood - Mekka Bekijk ‘t maar! Orange Maplewood - Mekka

Lokale acts met hun clip en het verhaal

, Erik Nijsten

Bekijk ‘t maar! Orange Maplewood - Mekka

Lokale acts met hun clip en het verhaal

Erik Nijsten ,

Video Killed The Radio Star klonk het ooit. Dankzij muziekzenders als MTV, TMF en vooral YouTube, zijn videoclips bijna niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. In de rubriek Bekijk ‘t maar! stellen wij een aantal vragen aan lokale bands en de filmmakers over hun videoclip. In deze aflevering: Orange Maplewood en regisseur Roy Huetink.

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om de video te maken zoals hij nu is geworden?
Orange Maplewood: "Veel avonden bier drinken en slap ouwehoeren, daar is de opzet van de clip mee begonnen. Toen Roy Huetink aanbood om te helpen als producer/regisseur zijn er serieuze plannen gemaakt en zelfs heuse draaiboeken en shotlists gemaakt."
Roy Huetink: "Ik las op Facebook dat Orange Maplewood een videoclip wilde hebben en iemand zocht om mee te denken. Ik heb de band vaker geholpen en kan moeilijk nee zeggen tegen zulke gasten. Er kwam zo ontzettend veel energie en enthousiasme vrij dat we ons lieten gaan en niet lieten beperken. Na een aantal telefoontjes, Facebookberichten en What’s App-berichtjes stonden de ideeën vast en daar zijn we mee aan de slag gegaan."

Is er nog iets leuks/spannends/bijzonders voorgevallen tijdens de opnames?
Oranje Maplewood: "De shots waarin onze acteur/vriend/roadie zich aan het bezatten was in de kroeg waren erg vermakelijk. Helemaal toen we hem de volgende ochtend uit zijn bed moesten halen voor de andere shots. Hij is nog nooit zo stil en gehoorzaam geweest."

 
Wat zijn de kosten geweest van de videoclip? Hoe hebben jullie deze gefinancierd?

Oranje Maplewood: "Op benzinekosten en enkele vettehapbroodjes van het benzinestation na, 35 euro. En dat was voor de drank in de kroeg."

Wie is de maker van de videoclip?
Roy Huetink: "Ik ben Roy Huetink. 22 jaar uit Hengelo (Gelderland). Ik ben motion graphic designer en video-editor bij Crystal Park New Media in Zutphen."

Welke materialen zijn gebruikt om de clip te maken?
Roy Huetink: "In de hele videoclip is alleen een GoPro HD Hero2 gebruikt. Dit is een kleine (goedkope) full-hd-camera die normaal op een voorwerp of hoofd van iemand wordt gemonteerd bij sporten zoals snowboarden, skateboarden, surfen en motorcross. We hebben gebruik gemaakt van een Snorricam; we hebben een statief om de acteur gebonden en de camera op zijn gezicht gericht. Daarnaast hebben wij bij de bandleden de GoPro op een helm geplakt en vervolgens op hun instrumenten gericht. De clip is gemonteerd in Final Cut Pro en Adobe After Effects."

Heb je tips voor andere bands/filmmakers voor het maken van een videoclip?
Orange Maplewood: "Hahaha, nee. Dit was voor ons ook echt de eerste keer. Wij denken: gewoon lekker doen waar je zelf zin in hebt."
Roy Huetink: "Precies wat Orange Maplewood zegt. Gewoon doen waar je zelf zin in hebt of waar je zelf achter staat. Als het idee goed is, is de uitwerking voor latere zorg. Probeer vooral niet te denken in beperkingen. Alles is mogelijk, zelfs zonder geld. Probeer uniek te zijn, maar bedenk wel dat goed gejat beter is dan slecht bedacht."

Wat is jullie favoriete videoclip/regisseur en waarom?
Orange Maplewood: "Op dit moment Arctic Monkeys - Don't Sit Down Cause I've Moved Your Chair. Lekkere vage steer en kleuren in de video."
Roy Huetink: "Dit vind ik altijd moeilijke vragen. Ik zie zo ontzettend veel voorbij komen en elke keer is het weer beter en vetter dan de vorige keer. Een videoclip van vroeger die ik altijd nog erg vet vind is Outkast met Ms Jackson. Een alltime favorite heb ik niet echt."
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland