Villa Zeno, The Bunny Bonanzas, The Backcorner Boogie Band en The Gospel vieren Pasen in de Achterhoek

3voor12 gelderland podium op Paaspop Zieuwent

Na een succesvolle samenwerking met Paaspop Zieuwent in 2011 is er ook dit jaar weer een podium gehost door 3voor12 gelderland. Villa Zeno, The Backcorner Boogie Band, The Bunny Bonanzas en The Gospel treden zaterdag 7 april op in het Achterhoekse Zieuwent.

In 2011 speelden Hadrian's Wall, Barbarella, Orange Maplewood en Krach op het eerste 3voor12 gelderland-podium en dit jaar krijgen Villa Zeno, The Backcorner Boogie Band, The Bunny Bonanzas en The Gospel de kans. Op deze dag wordt dan tevens het tienjarig jubileum van de 'Slag om Paaspop' gevierd. Oud-winnaars als Sugartoosh, Automatic Sam en meer mogen nog eens laten zien waarom ze terecht die wedstrijd wonnen! De hele avond treden bands uit Gelderland op en bewijzen dat wat je ver haalt niet altijd lekkerder hoeft te zijn!

The Gospel
Gierende hammondorgeltjes, sexy gitaarrifjes en ultradansbare deuntjes. Alsof Mick Jagger, Booker T en Sly Stone in de darkroom zijn beland. Met muzikanten die het klappen van de zweep meekregen bij o.a. The Spades, King Coco en The Easy Lovers, Mezcalectric, Gold Sputtered Membranes, Rud A Dub Dub, Denvis & The Real Deal en Jaffa In Stereo. Wil je een cd van The Gospel kopen of downloaden? Doe dan geen moeite, want die is er niet! Dus, ’hop naar het concert’, zweten is op eigen risico.

The Bunny Bonanzas
Eigenlijk willen The Bunny Bonanzas helemaal niet retro klinken. Ze zijn namelijk nog nooit de gitaarwinkel uitgelopen met een hagelnieuwe versterker. De 'Bunnies' kochten via Marktplaats enkel ouwe meuk. Ook op het gebied van muzikale inspiratie zijn ze niet echt up-to-date. Tekenend hiervoor is de immense platenkast vol zeldzame surf- en rock-'n-roll-vinyl die één wand van hun oefenruimte bedekt. De band maakt soundtrack-muziek die perfect past in een goedkope jaren-50 sci-fi, bij een jaren-60 auto-achtervolging of een goede softporno-film.

The Backcorner Boogie Band
Terug naar de wortels, zowel qua muziek als beleving. Dat is wat The Backcorner Boogie Band is. De 12-koppige formatie rondom voormalig Jovink frontman Hendrik Jan Lovink haalt de mosterd niet uit het Achterhoekse Doesburg, maar aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, namelijk de zuidelijke staten van de VS. De bakermat van de rock-’n-roll, soul en blues en dit zijn de ingrediënten waarmee The BBB aan de slag ging op de debuutplaat The Kotten Fields Sessions.

Villa Zeno
Villa Zeno is een ontaard bruiloftorkestje uit de Achterhoek, met een 'rooie' achter de toetsen, een 'oude Brabander' op drums en een 'man-wijf' op gitaar en zang. Pakkende rockmuziek met soulinvloeden: ongepolijst, eerlijk en dansbaar. We hebben ze al vaker uitgenodigd op feestjes van 3voor12 gelderland en dat ontaardde altijd in een mooi feestje!

Paaspop Zieuwent is op 7, 8 en 9 april!