Through The Struggle maakt nu meer gevoelsmuziek

“Niet meer zo hard mogelijk. Zelfs akoestisch mag!”

Through The Struggle heeft zijn sound opengebroken, zoals ze zelf zeggen en speelt eind december op Ramblin' Rose. De mannen bespreken hun toekomstplannen met 3voor12 gelderland.

Jullie hebben een nieuwe zanger. Heeft dat de sound veranderd?
Jordy: Ja, Ik zit er nu al een half jaar bij en we zaten al vrij snel met elkaar op één lijn. We zeiden al snel tegen elkaar dat het nu meer gevoelsmuziek is. We maken nu echt wat we allemaal willen, zonder bullshit.
Justin:  De sound is opengebroken, voorheen lag de nadruk op zo hard mogelijke muziek maken. Nu zijn er verschillende invloeden van verschillende bandleden, want we luisteren allemaal naar verschillende muziek. Al die invloeden beginnen nu bij elkaar te komen.
Barend: Zelfs akoestisch mag! Eerst moest alles met distortion, maar nu mogen we ook gewoon het clean kanaal gebruiken. Een wezenlijk verschil.

Zullen de mensen die jullie al kenden, merken dat de sound aangepast is?
Justin: Ongetwijfeld. Voorheen was het wat abstracter en harder. Ook zijn we inmiddels technisch stappen vooruit gegaan vergeleken met drie jaar terug.

Jullie zijn bezig met een nieuwe ep. Is dit de eerste ep die jullie op gaan nemen?

Barend: Nee, de tweede.
Justin: En we hebben nog een single tussendoor gehad.

Wat zijn jullie toekomstplannen? Waar willen jullie met deze ep heen? Wil je laten zien wat je hebt of zijn jullie van plan om via de ep een stap verder te gaan?
Justin: We wulle speule as un malle, haha. We willen gewoon veel lol maken en lekker spelen.
Barend: We hebben wat dingen in de planning staan. De ep komt halverwege maart uit met vijf nummers. Opgenomen bij Double Impact productions in Oentsjerk, in Friesland.
Barend: Halverwege april komt er een videoclip bij. Daarvoor gaan we nog in bespreking met Snelspek Producties die ook veel voor Nijmegen Rock City doet. Voor de rest willen we gewoon zoveel mogelijk shows doen. Hopelijk wat festivals pakken. Niet iets als Lowlands natuurlijk, maar Groesrock misschien. En misschien ook een tourtje in het buitenland.

Gaan mensen alvast een voorproefje krijgen van de nieuwe ep tijdens Ramblin’ Rose?
Justin: Ik denk dat meer dan de helft van de nummers op de setlist niet eerder is opgenomen. Die nummer zou je alleen kunnen kennen van liveshows. Dus ik denk dat het voor Nijmegen vrij nieuw is.