Lieve Bertha blikt terug op winnen publieksprijs Grote Prijs

“We hadden het recht niet om zenuwachtig te zijn”

Anne Sachtleven ,

Afgelopen zaterdag werd de Grote Prijs van Nederland uitgereikt. In een afgeladen Paradiso speelden de singer-songwriters alsof hun leven er vanaf hing. Winst is er voor Rogier Pelgrim en Lieve Bertha. Laatstgenoemde is er vandoor gegaan met de publieksprijs. Tijd voor een update.

Niet geheel onverwacht produceert de band een spraakwater van woorden en een aanstekelijk enthousiasme. “Het is zo tof! We zijn zo blij! Het is de publieksprijs, die hebben we me veertig procent van de stemmen gewonnen en dat is uitzonderlijk hoog. Uiteindelijk doe je het toch voor je publiek, en dit is een mooie bevestiging. Het geeft alleen maar meer motivatie. Of we zenuwachtig waren? Tuurlijk voel je kriebels, maar je hebt het recht helemaal niet om zenuwachtig te zijn.”

“Tien minuten voor de uitslag stonden we met Rogier te kletsen, en we zeiden tegen elkaar dat als we het iemand gunden, het Rogier was. Na onszelf natuurlijk. Het was heel tof geweest als we wel die Grote Prijs gekregen hadden, maar ons zelfvertrouwen is helemaal niet verminderd. Zo veel verschrikkelijk goeie reacties!”

“Ik heb niet kunnen slapen door de ideeën die de hele nacht door mijn hoofd dwaalden. Zo willen we bijvoorbeeld iets met crowdfunding doen. Maar eerst richten we ons nog op een actie die we doen voor Serious Request. We gaan een show geven in Luxor Live, en de opbrengst daarvan bieden we aan in Enschede.”