Kristal kijken met Tante Rikie

"Knuffelen met die zooi!"

3voor12 gelderland kijkt terug op het afgelopen jaar. Wat waren de hoogte- en dieptepunten, en hoe gaat 2012 de boeken in? Ook werpen we alvast een blik in de toekomst: what’s hot in 2013 en what’s not? Vandaag gaan we kristal kijken met Tante Rikie, festivaldirectrice van de Zwarte Cross.

Hoe zult u zich 2012 herinneren?
Mijn hoogtepunt was uiteraard de Zwarte Cross! Ik vond het persoonlijk met afstand de meest geslaagde editie. Het weer was prachtig, opnieuw een bezoekersrecords, geen narigheden of noemenswaardige calamiteiten, alle bands speelden geweldig, alleen maar lachende gezichten bij de bezoekers en de sfeer zat er alle dagen goed in! Mijn dieptepunt was de maandagochtend na de Zwarte Cross. Als ik er nu weer aan denk, word ik opnieuw droevig…

Wat verwacht u van 2013?
Ik hoop op een nog mooiere Zwarte Cross! In deze zware economische tijden waarin ook veel wordt gesproken over ‘moreel verval’ en dat soort zwarte termen, is er mij, festivaldirectrice van de Zwarte Cross, alles aangelegen om te laten zien dat we in de Achterhoek nog wel zonder problemen een feest te kunnen bouwen voor iedereen die er maar bij wil zijn! Dat is dus ook gelijk mijn doel voor komend jaar. De term ‘knappen met die zooi!’ wil ik voor 2013 dan ook graag ombuigen naar ‘knuffelen met die zooi!’.

Welke act uit Gelderland gaat het maken in 2013?|
Ik ben niet zo heel erg thuis in de popmuziek, maar ik gun die lieve mannen van The Suit And Tie Johns het allerbeste. Dit is overigens puur persoonlijk hoor, die muziek zegt mij verder niets.

What's hot in 2013?
Zilveruitjes!

What's not in 2013?

Discozwemmen!