Tommy Ebben geeft linedanceparty

Goede muziek, perfecte samenwerking en fijne sfeer

Tekst: Tim Arets / Foto's: Archief 3VOOR12 ,

Tommy Ebben & The Small Town Villains trad woensdag 13 april op in Merleyn. Voorafgaand was de band te horen bij Radio Nijmegen1 in het programma ‘Het Muzieklokaal’, in samenwerking met Stichting Pan en 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen. Ebben en zijn band gaven een goed verzorgd en vrolijk optreden, gesierd door het feit dat de bandleden perfect op elkaar waren ingespeeld.

Goede muziek, perfecte samenwerking en fijne sfeer

Tommy Ebben & The Small Town Villains trad woensdag 13 april op in Merleyn. Voorafgaand was de band te horen bij Radio Nijmegen1 in het programma ‘Het Muzieklokaal’, in samenwerking met Stichting Pan en 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen. Ebben en zijn band geven een goed verzorgd en vrolijk optreden, gesierd door het feit dat de bandleden perfect op elkaar zijn ingespeeld.

De country-/folkmuziek van Tommy Ebben slaat aan. Voor een bijna uitverkochte Merleyn speelt hij nummers van zijn in oktober uitgebrachte cd en zijn ep, aangevuld met wat covers. Hij vertelt over The Rolling Stones, zijn grote voorbeeld, die in de Goffert speelde toen hij nog een kleine jongen was. The Stones is een van de twee bands waar Tommy een cover van speelt. Als toegift speelt hij een song van Bob Dylan.

De band speelt goed samen. Het is een echt team. De bassist speelt nog maar voor de vierde of vijfde keer mee, maar daar is niets van te merken. De goede sfeer die tussen de bandleden heerst wordt overgenomen door het publiek. Er is veel oogcontact en samenwerking tussen de drummer en de toetsenist. De toetsenist neemt hierin het voortouw, reden hiervoor is misschien dat de toetsenist zelf ook drummer is, namelijk Maarten Rischen van Shaking Godspeed.

Tommy speelt een paar mooie gitaar- en bassolo’s samen met zijn bassist. De elektrische gitaar wordt soms afgewisseld door een akoestische en een van de nummers wordt gespeeld met mondharmonica. Tommy zegt voorafgaand aan dit nummer: ‘Ik heb gehoord dat hier mensen zijn die van linedancen houden. Die kunnen nu helemaal losgaan’. Linedancers zijn die avond niet aanwezig, maar dat mag de pret niet drukken.

Tommy Ebben & The Small Town Villains geeft kortom niet alleen een goede stageact; de bandleden brengen een tevreden gevoel over en het plezier is van hun gezichten af te lezen. Dit maakt de muziek nog aantrekkelijker. Er staat hier een zelfbewuste, goed op elkaar ingespeelde band. En dat terwijl de bassist er pas net bij is! Al met al was het een zeer geslaagde avond. Tommy, kom snel terug naar Nijmegen!