3VOOR12 selecteert...Krach 3VOOR12 selecteert...Krach

Een maand lang extra veel aandacht voor de band uit Arnhem/Nijmegen

, Sander Kerkhof

3VOOR12 selecteert...Krach

Een maand lang extra veel aandacht voor de band uit Arnhem/Nijmegen

Sander Kerkhof ,

De nieuwe 3VOOR12 Selecteert is...Krach, volgens ons een artiest waar veel van mag worden verwacht. Een maand lang zullen we band uit Arnhem/Nijmegen volgen.

Een maand lang extra veel aandacht voor de band uit Arnhem/Nijmegen

De nieuwe 3VOOR12 Selecteert is...Krach, volgens ons een artiest waar veel van mag worden verwacht. Een maand lang zullen we band uit Arnhem/Nijmegen volgen.

Krach is de electrorockband van Reinier van den Haak, tevens gitarist van Roosbeef. De band was eerder bekend onder de naam With Ice. Krach maakt gitaarrock met techno-synthesizers, blasfemische beats en hijgende vocalen. Op 30 september presenteert de band haar debuut EP in het Arnhemse Luxor Live. Ook is de band deze maand veelvuldig te zien tijdens de Popronde. Krach stond met het nummer And So I Do A Little Dance ook al op de Hollandse Nieuwe compilatie nummer 7.

Voor Krach wordt september een spannende maand. "Alles is gericht op de releaseparty van de dertigste", zegt toetsenist Jan David Hoogerheide. Tijdens de Popronde moet de show worden geperfectioneerd. Ze nemen ze ook electro dj's Die Lui mee. "We willen dat ons optreden vloeiend gaat doorlopen in hun dj set. We willen het idee van: de band houdt op, ik ga bier halen' een beetje voorkomen.

Ze merken dat de aandacht voor Krach op onder meer 3FM een flinke extra boost geeft. "Het is voor het echie, we kunnen het nu niet meer verneuken", aldus Reinier van den Haak. Op de EP die ze gaan presenteren staan drie nieuwe nummers en twee remixes. Het is de voorloper van een volledig album dat al een tijdje op de plank ligt en in januari moet gaan verschijnen. Bekende namen als Torre Florim (De Staat), Koen-Willem Toering (Woost) en Pieter Kloos (Peter Pan Speedrock) werkten mee aan de plaat.

Een platenlabel voor dat album is er nog niet. De EP wordt in eigen beheer uitgebracht. "We zijn al heel lang aan het shoppen. Van alle kanten is er aandacht van labels, maar die is ook net zo makkelijk weer weg. Best apart." Een label zou leuk zijn, maar moet wel echt een meerwaarde hebben. "We zijn er nog mee aan het stoeien. Hoe goed het nu al gaat hadden we zelf niet verwacht. Zonder platenmaatschappij of wat dan ook. Onwijs kicken!"

Elke 3VOOR12 Selecteert… is een act waarop 3VOOR12 zijn kaarten zet, een act waar we voor durven te staan, een act die extra goed uitgelicht wordt omdat hij het verdient. Van elke 3VOOR12 Selecteert… zul je dus een jaar lang meer horen op 3VOOR12, via interview(s), een introductiefilmpje, een sessie, in Afzien?! met Giel Beelen, concertopnames en in gesprek met Eric Corton bij 3FM in 3VOOR12RADIO. Eerder Selecteerde 3VOOR12 Baskerville, The Mad Trist, Go Back To The Zoo, Önder & FS Green en The Black Atlantic.
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland