Krach brengt debuut-cd uit op Noorderslag en 3VOOR12-stage Eurosonic Krach brengt debuut-cd uit op Noorderslag en 3VOOR12-stage Eurosonic

3VOOR12 Presenteert... Krach! en ook clubtour Gelderse band

, Ingmar Griffioen

Krach brengt debuut-cd uit op Noorderslag en 3VOOR12-stage Eurosonic

3VOOR12 Presenteert... Krach! en ook clubtour Gelderse band

Ingmar Griffioen ,

Krach komt met een berg goed nieuws tegelijk. De Arnhems-Nijmeegse (electro)rockband presenteert het zelfgetitelde debuutalbum meteen op Noorderslag, én op EuroSonic op het 3VOOR12-podium in Vera. In februari start bovendien de 3VOOR12 Presenteert... Krach! clubtour.

3VOOR12 Presenteert... Krach! en ook clubtour Gelderse band

Krach komt vandaag niet met één, maar met drie goed nieuws berichten tegelijk. De Arnhems-Nijmeegse (electro)rockband presenteert de eerste langspeler maar meteen op Noorderslag, én op woensdag 12 januari op EuroSonic op het 3VOOR12-podium in Vera. Sterker nog: 3VOOR12 gelooft dermate in deze Gelderse band, dat het de daaropvolgende clubtournee support. De 3VOOR12 Presenteert... Krach! clubtour start 4 februari in Paradiso. Ja; om te zeggen dat het hard gaat met de 3VOOR12 Selecteert van september zou een fors understatement zijn.

De debuut-cd, die gewoon Krach gaat heten, zal in Groningen al te koop zijn bij de optredens in Vera en De Oosterpoort. Dat is twee weken eerder dan de officiële releasedatum van 24 januari. Krach-manager Martijn Crama is blij verrast met de dubbele presentatiemogelijkheid: "Het is fantastisch dat wij ons op Eurosonic letterlijk kunnen presenteren aan de internationale mensen, die op woensdag al geland zijn. En natuurlijk is het dubbel zo mooi dat we zowel op Noorderslag als Eurosonic een feestje kunnen bouwen."

Frontman Reinier van den Haak hangt vanwege alle mooie nieuwtjes ook enthousiast aan de lijn. "Noorderslag is niet iets wat we hadden verwacht, het is wat we heel hard hadden gehoopt. Zoals onze toetsenist zei: 'Als dat lukt kan ik gelukkig sterven en kunnen we net zo goed stoppen, want dan hebben we alles al bereikt'. En het tijdstip en de locatie zijn ook heel goed, beter dan ik had verwacht." Krach speelt om kwart over de twee in de foyer (3FM Serious Talent podium). "We hebben toch maar besloten door te gaan."

De beslissing om de debuutplaat 'even' op de plank te laten en eerst een ep en een clip uit te brengen, werpt nu zijn vruchten af. Van den Haak: "Toen we begonnen hadden we alleen wat bekendheid in Arnhem en Nijmegen opgebouwd, daarbuiten had niemand een idee wie we waren. Dan kun je wel een plaat uitbrengen en hopen, maar dan is de kans klein dat het lukt. Nadat we de ep uitbrachten, zijn we steeds meer gaan spelen, onder andere op de Popronde." De frontman signaleert dat steeds meer mensen Krach opmerken en hun muziek luisteren. Bovendien is er een deal getekend met boekingsbureau Friendly Fire, dat de live-ambties gaat ondersteunen en is er ook warme belangstelling van een aansprekend label.

Voordat Krach de debuutplaat op Eurosonic en Noorderslag presenteert, staat er vandaag nog een mooi feestje op het menu. De band speelt na middernacht op het twitterfeest van 3VOOR12 Radio-dj Eric Corton in Luxor Live. Dat het in zijn thuisstad is voor de zanger heel speciaal. "Ik weet dat Eric Corton er ook roots heeft, maar Arnhem is altijd een beetje buiten de popscene gebleven. Het is mooi dat dit soort dingen er ook gebeuren en zo de hele popscene ook eens naar Arnhem kan komen." Daar is het materiaal van de eerste langspeler zeker te horen. Van den Haak: "Dat spelen we al een tijdje. Dinsdag kun je zien hoe de nummers en de live-set zich tijdens het vele spelen ontwikkeld hebben. Omdat Triggerfinger overtreffen uiteraard geen optie is, hopen we vooral een mooie afterparty in te leiden."

Krach presenteert de debuut-cd op woensdag 12 januari op Eurosonic op het 3VOOR12-podium in Vera en zaterdag 15 januari in de Foyer van Noorderslag. De 3VOOR12 presenteert Krach clubtour start op vrijdag 4 februari in Paradiso en voert langs Rotown, Rotterdam (05-02), Merleyn, Nijmegen (10-02), EKKO, Utrecht (11-02), Metropool in Hengelo (25-02) en eindigt in de Eindhovense Effenaar op 3 maart 2011. 3VOOR12 geeft in januari zowel in 3VOOR12 Radio als in de 3VOOR12 nieuwsbrief kaarten weg voor alle shows.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland