Op weg naar de finale van Kaf en Koren met... At Zero

“We willen echt een feest van de finale maken’’

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Tijdens de laatste voorronde werd het nog spannend of At Zero de felbegeerde finale van Kaf en Koren zou halen, maar het is de heren gelukt! 17 juni is het dan zover en zal At Zero een internationaal tintje geven aan de finale in Doornroosje. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen sprak met de Duitsers over hun kansen en wat we van hen mogen verwachten.

“We willen echt een feest van de finale maken’’

Tijdens de laatste voorronde werd het nog spannend of At Zero de felbegeerde finale van Kaf en Koren zou halen, maar het is de heren gelukt! 17 juni is het dan zover en zal At Zero een internationaal tintje geven aan de finale in Doornroosje.

Aan variëteit geen gebrek tijdens de editie van 2010 en At Zero draagt hier zeker een steentje aan bij met zijn "Arie-Boomsma-metal". 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen sprak met de Duitsers over hun kansen en wat we van hen mogen verwachten.

Jullie staan in de finale van Kaf en Koren! Hadden jullie dat verwacht?
"Ten eerste moeten we zeggen dat we er erg blij mee zijn. Om eerlijk te zijn waren wij er voor het optreden niet helemaal zeker van in de finale te belanden. Hoewel we veel hadden gerepeteerd en het idee hadden goed voorbereid te zijn, waren we toch een beetje onzeker omdat wij iets hardere en mogelijk minder toegankelijke muziek spelen. De afstelling van het geluid is voor ons, met veel afwisselende instrumenten, vaak een beetje een probleem. Helaas voor ons is er tijdens bandwedstrijden vaak slechts vijftien minuten om te soundchecken, zo ook in de voorronde. Na reacties uit het publiek en jullie mooie recensie ('Arie Boomsma-metal') waren wij positief verrast. Maar wat vet, nu staan we eindelijk in Doornroosje!"

Hoe bereiden jullie je voor op de finale van 17 juni?
"Oefenen en mensen werven. Wij willen er echt een feest van maken. Het wordt tevens het eerste concert met onze nieuwe drummer, Jakob Malin, en we hebben er alle vertrouwen in. De wisseling zorgt voor (leuk) extra werk wat betreft onze voorbereiding. We proberen strakke drums, cello, gitaren, humor en pathos te laten samensmelten en denken dat wat daar uitkomt 'typisch' is voor At Zero."

Kennen jullie de andere finalisten een beetje? En zo ja, wie zien jullie als de grootste concurrent?

"Ja, wij zijn bij de eerste voorronde geweest en vonden daar Roughhouse heel sterk. Liquid Snow kennen wij van de Roos van Nijmegen en Caulfield kennen wij alleen van MySpace. De verschillende stijlen van de finalebands vinden we heel interessant. Het mooie is dat je de bands moeilijk met elkaar kunt vergelijken."

Wat kunnen we van jullie verwachten in de finale?
“Een geoliede hardrockmachine”, zoals jullie ons in de laatste recensie beschreven. We zijn door de laatste wedstrijden een hele stuk verder gekomen en weten nu waar ons sterke en zwakke punten liggen. De set-list is aangepast, maar eigenlijk kunnen jullie gewoon veel rock-'n-roll verwachten."