Merinde en Florian Wolff excelleren tijdens Camelot Live Merinde en Florian Wolff excelleren tijdens Camelot Live

Tori Amos en Jason Mraz in Camelot?

, Tekst: Daniella Middelhof / Foto's: Tom de Goeij

Merinde en Florian Wolff excelleren tijdens Camelot Live

Tori Amos en Jason Mraz in Camelot?

Tekst: Daniella Middelhof / Foto's: Tom de Goeij ,

Nee, het waren singer-songwriters Merinde en Florian Wolff van eigen bodem, tijdens een mooie editie van Camelot Live. En hoewel eerstgenoemde het na een aantal nummers door een fikse verkoudheid moest opgeven, lieten beide artiesten zien over voldoende slagkracht te beschikken om hoge ogen te gooien.

Tori Amos en Jason Mraz in Camelot?

Sing-songwriters Merinde en Florian Wolff betreden vanavond het podium van Camelot Live, het dinsdaagse concertpodium voor het ingetogen lied. Een fragiel blond meisje, Merinde genaamd beklimt het podium achterin in het café. Merinde begint te zingen en het eerste wat opvalt is dat ze onstuimig en fysiek speelt en zingt. Haar muziekstijl is alternatief en ze heeft eigenheid. Ze zingt twee nummers en stopt er dan mee, tot verbazing van het publiek. Ze geeft aan dat haar stem weigert doordat ze verschrikkelijk verkouden is. Jammer, want Merinde heeft een specifieke stem en nummers die inderdaad ergens doen denken aan Tori Amos. Ze speelt goed,  nu nog wachten tot haar verkoudheid over is. Tot de volgende keer Merinde en beterschap!

Het klinkt funky, swingend en voor je het weet tap je met je voet mee. De nummers van Florian Wolff zijn dat alles en meer. De sound is relaxed en zonnig. Florian is erg ritmisch en dat klinkt door in alle liedjes. Hij is opgemerkt als serious talent bij 3FM door Giel Beelen. Vanavond covered hij All That She Wants van Ace of Base en het klinkt te gek. Beter dan het orgineel, vind ik. Ook covered hij een song van de Foo Fighters geheel op zijn eigen manier. Hij gebruikt een ander ritme en een andere timing qua zang. Toch wordt ook dit type repertoire na een tijdje wat saai. Het mag dynamischer. Desondanks is het in café Camelot gezellig vertoeven en het publiek geniet. Florian vertelt tussen de liedjes door het een en ander over zichzelf en het publiek luistert aandachtig. Op 3 februari speelt Florian Wolff tijdens het Stukafest in Nijmegen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland