Heeft Shaking Godspeed te veel haast? Heeft Shaking Godspeed te veel haast?

Album release party van een psychedelisch rockend trio

, Tekst: Eelco van Eldijk / Foto's: Marcel Krijgsman

Heeft Shaking Godspeed te veel haast?

Album release party van een psychedelisch rockend trio

Tekst: Eelco van Eldijk / Foto's: Marcel Krijgsman ,

Het is zeer lastig je naam en faam waar te maken als de tamtam al flink rondgeslagen is in den lande. Wat goed is gaat snel, maar geldt dat ook voor Shaking Godspeed? Wanneer je de naam van het trio ontleedt in ieder geval wel. Maar is dat in de praktijk ook zo? De album release party in Merleyn in Nijmegen zou hierop een antwoord kunnen geven.

Album release party van een psychedelisch rockend trio

Een vliegende start voor hét nieuwe rocktrio uit de regio is een feit. Shaking Godspeed (SG) vestigt direct zijn naam door uit-het-niets op Noorderslag te staan en binnen no-time ook een plaat op de markt te brengen. Dit lekker stuk vinyl wordt gereleased met een bijbehorend feestje en optreden in Merleyn. Ook hier een volle bak, maar gaat het allemaal niet een beetje te snel met Shaking Godspeed? Is de band er al klaar voor?

Dat is een vraag die mij rest na het optreden. Shaking Godspeed bestaat uit drie zeer getalenteerde muzikanten, klinkt lekker en rockt eigenwijs tegen de easy-going stroom in. Maar wanneer je doorluistert is het duidelijk waarneembaar dat SG een band is die als collectief nog in de kinderschoenen staat. Het drietal speelt deze avond niet erg strak en de vocalen zijn vanavond ver onder de maat, kortom het optreden is een behoorlijke brij.

Hoewel de compositie van de nummers veel ruimte laat ter vrije invulling van de onderlinge leden, lijkt er soms wel erg veel op oeverloos ge-jam teruggevallen te (moeten?) worden. Wout Kemkens blijft na The Bloody Honkies ook met Shaking Godspeed de show stelen met zijn knetterend bluesy  gitaarspel, maar ook hij kan niet voorkomen dat dit optreden als matig de boeken in zal gaan.

Adviezen zijn er om in de wind te slaan, maar bij deze doe ik er toch één. Misschien is het geen onhandig idee om te zorgen dat je als band eerst loeiend strak op elkaar ingespeeld bent alvorens het oefenhok uit te komen en het grote publiek te bombarderen met jouw ding.

Er zit heel veel goeds in Shaking Godspeed, dat is zeker goed hoorbaar op de vanavond ge-relaesde 12 inch.  Maar voor het podium heeft het eerst de tijd en rust nodig om te rijpen. Of is het vanavond - in tegenstelling tot wat het wel zou moeten zijn-  niet hun avond? We zullen het gaan weten, in de toekomst, die hopelijk dit verhaal tot een lachertje maakt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland