Onderschatte ep release Final Four zit bomvol talent Onderschatte ep release Final Four zit bomvol talent

The Map en Random verrassen ook

, Tekst: Abel Spekken / Foto's: Bernard Bodt (Final Four) & Rob Lammerts (Random)

Onderschatte ep release Final Four zit bomvol talent

The Map en Random verrassen ook

Tekst: Abel Spekken / Foto's: Bernard Bodt (Final Four) & Rob Lammerts (Random) ,

Op een koude winteravond smachten muziekliefhebbers nogal eens naar een hartverwarmend optreden. Vanavond werd er een georganiseerd ter ere van de eerste ep van Final Four. Maar eerst stonden The Map en Random op het podium, twee nóg relatief onbekende maar wel veelbelovende bands.

The Map en Random verrassen ook

Op een koude winteravond smachten muziekliefhebbers nog wel eens naar een hartverwarmend optreden. Vanavond is er een georganiseerd ter ere van de eerste ep van de rising band Final Four. Maar eerst staan The Map en Random op het podium, twee nóg relatief onbekende maar wel veelbelovende bands.

Na een half uurtje wachten stapt The Map zelfverzekerd de bűhne op. De band begint te spelen en ademt een rustige en frisse sfeer. Het publiek waardeert dit en geniet ervan. Na deze korte warming-up is het tijd voor wat nieuws, namelijk een soort van indieachtige pop die soms een beetje richting The Editors neigt. Het samenspel in The Map is erg opmerkelijk. Zo zien we ook dat elk bandlid afzonderlijk in de schijnwerpers staat in plaats van alleen de zanger. Deze groep mag zichzelf een klop op de schouders geven, want ze heeft deze avond een geweldig optreden neergezet met nummers die de bezoekers nog wel een keer willen terugluisteren!

Na een snelle verhuizing van instrumenten en personen is het de beurt aan Random. Het is een van de eerste optredens van deze erg jonge band, maar dat is niet te merken. De formatie speelt vanavond voor het eerst in de huidige formatie en ondanks wat kleine foutjes hebben ze al snel het publiek mee. Het is dan ook een aardig staaltje pop à la rock! Dit valt in de smaak, want ruim voor het moment dat de bekende akkoorden saai worden, zijn er al een paar solo’s van start gegaan waar je u tegen zegt.

Dan breekt het moment aan waar iedereen op wacht. Het opwarmen is voorbij, want hier is Final Four met haar nieuwe ep! Wat deze groep zo anders maakt dan de meeste bandjes is niet alleen de geweldige communicatie onderling, maar ook de lol die de muzikanten hebben. Zodra ze beginnen te spelen verschijnt er bijna meteen een glimlach op ieders gezicht. Dit tezamen met de hoge kwaliteit nummers die deze band op tafel gooit, geeft Final Four het publiek iets wat ze niet zagen aankomen. De baslijnen zijn heerlijk, de drummer biedt stevig houvast, de gitarist gaat uit zijn dak en de zangeres neemt het publiek volledig mee. Deze combinatie zorgt ervoor dat Final Four een uitmuntend optreden neerzet.

In het publiek zijn uiteenlopende types mensen te vinden, maar een ding kwam bij ieder overeen; de glimlach en het meetikken op de muziek. De drie bands zijn ook verschillend, maar allemaal timmeren ze aan de weg. The Map als goede opener, Random met een hopelijk voorspoedige weg voor zich en ten slotte Final Four op weg naar de top.
 
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland