Club3voor12/Arnhem-Nijmegen in Café The Stage en Merleyn Club3voor12/Arnhem-Nijmegen in Café The Stage en Merleyn

Niet één maar twéé clubavonden deze maand!

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Club3voor12/Arnhem-Nijmegen in Café The Stage en Merleyn

Niet één maar twéé clubavonden deze maand!

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Tweemaal prijs deze maand bij 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen. Aanstaande vrijdag kun je voor postpunk en indierock terecht in Café The Stage met Autorace en Unless The Never. De dag erna is er een Club3voor12/Arnhem-Nijmegen i.s.m. FortaRock in Merleyn met o.a. Obeah, Graven Image en Nailking en na afloop Nasty Beats Galore. Meer weten? Lees snel verder!

Niet één maar twéé clubavonden deze maand!

Club3voor12/Arnhem-Nijmegen zal deze maand zowel in Arnhem als in Nijmegen plaatsvinden! Dubbel feest dus. In Cafe The Stage in Arnhem zullen vrijdag Autorace en Unless The Never het podium opkruipen. De avond start om 21.00 uur en de entree is GRATIS!

Avantgarageband Autorace wist zich in korte tijd flink in de kijker te spelen met hun pas uitgekomen debuut-cd. Plaat van de week op Musicfrom.nl en Hollandse Nieuwe bij 3VOOR12. Naar eigen zeggen mishandelen ze gitaren, drums, een viool en hier en daar een goedkoop casio-keyboard, in een poging verhaaltjes te vertellen over herten met sieraden, virtuele religieuze iconen en de naderende apocalypse. Wars van pop-politie wetten roeren ze de nodige stijlen door elkaar, zodat er een aanstekelijke mix van de The Pixes, Pavement en Sonic Youth ontstaat.
Unless The Never brengt doomy pop, met pompende bas, drijvende drums, snijdende gitaar en samples. Postpunk die geïnspireerd is op de donkere klanken uit de 80ties, maar waarin ook het licht aan het eind van de tunnel doorklinkt. Denk Interpol en Joy Division. 
De dag erna kun je voor een flinke portie metal naar Merleyn alwaar we in samenwerking met stichting PAN en Fortarock een flinke bak herrie zullen presenteren!
Je kan de haren dus heerlijk los gooien op de klanken van Obeah, Graven Image en Nailking. Obeah is een old school death-metal band uit Nijmegen met ex-leden van Pure Breed, Victimizer, Intero, Stronghold en Mindless in hun gelederen. Beïnvloed door klassiekers als Vader, Obituary en Boltthrower weten ze pompende gitaarmuren en groovende drumpartijen af te maken met een meer dan moddervette bassound.  Graven Image uit Arnhem is een deathmetal band die voortgekomen is uit Autumnal Reaper en het Noorse Kampfar. Ze werken op het moment hard aan hun debuutalbum. Ook uit Arnhem komt Nail King. Nail King zoekt de muzikale grenzen op van death- en thrashmetal. Nail King kenmerkt zich door een uitgebreid scala aan muzikale invloeden die tot een keiharde eigen sound worden samengebracht. Dj Jorge zal deze donkere novemberavond aan elkaar draaien met passende plaatjes.
 
Bang your head to this! Na afloop van dit metalgeweld beuken we lekker door met een extra fijne editie van Nasty Beats Galore. Al zeggen we zelf, een waardige dansavond na drie metalbands.
Apzolut maakt breakcore in het straatje van Bong-ra en consorten. Headbangen, moshen, het mag allemaal als deze gast los gaat. Kingpin is ook niet echt van het benauwde. De man achter Not Your Monkey, Not Your Robot en Adubt staat al meer dan 13 jaar achter de decks en heeft dus ook de nodige skills weten te verzamelen. Lenny staat bekend als ‘die ene van Deflux’. Overenthousiast, stuiterend van energie en nooit te beroerd voor die laatste plaat.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland