Verschil van mening wordt The Bloody Honkies fataal Verschil van mening wordt The Bloody Honkies fataal

“Het had geen zin meer om samen muziek te maken”

, Tekst: Erik Jan Scholtens

Verschil van mening wordt The Bloody Honkies fataal

“Het had geen zin meer om samen muziek te maken”

Tekst: Erik Jan Scholtens ,

Het gerucht hing al even in de lucht, maar nu staat het ook op de MySpace van The Bloody Honkies: “This band is dead.” 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen sprak met zanger Lawrence Mul over de reden van het stoppen en de toekomst: “Jullie zullen vast nog van ons horen!”

“Het had geen zin meer om samen muziek te maken”

The Bloody Honkies bestaan niet meer. Na drie jaar, een album en tal van optredens in binnen- en buitenland, heeft het volgens zanger Lawrence Mul geen zin meer om verder te gaan. “In de creatieve sfeer ging iedereen een andere kant op. Er waren verschillende meningen en het had daarom geen zin meer om met elkaar muziek te maken”, aldus Lawrence. “We kunnen het nog erg goed met elkaar vinden, hoor! Het is ook nog net zo als vroeger, maar qua creativiteit zitten we niet meer op één lijn.”

Zelf gaat Mul verder met zijn broer Clemence onder een nieuwe naam. “We zijn al erg ver met het schrijven van nummers. We hebben alleen nog geen naam en zoeken ook nog een bassist die als het even kan ook erg goed orgel kan spelen, haha!”

Gitarist Wout Kemkens begint naar alle waarschijnlijkheid ook een nieuwe band. Lawrence: “Wout heeft al aardig wat mensen om zich heen verzameld en is ook al hard aan het schrijven. Met hem komt het ook vast wel goed.”

Voor drummer Tom Hoekman staat studeren voorlopig op de eerste plaats. “Hij begint in Eindhoven een nieuwe band”, denkt de zanger.

We zijn kortom dus nog niet van de (ex-)Honkies af. “Je zult vast nog wel van ons horen, maar niet meer onder de naam The Bloody Honkies.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland