Op weg naar de finale met… Mindless Op weg naar de finale met… Mindless

Nijmeegse veteranen beloven vette shit

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Op weg naar de finale met… Mindless

Nijmeegse veteranen beloven vette shit

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Wat hebben de Roos-finales van 2004 en 2009 gemeen? Mindless staat op het affiche van beiden. Eens kijken hoe ze hun kansen inschatten in de aankomende editie, 21 mei in Doornroosje.

Nijmeegse veteranen beloven vette shit

In 2004 waren ze er al bij in de finale van de Roos van Nijmegen: Mindless. Echte veteranen dus in het Nijmeegse, maar ze zijn er met de jaren zeker niet rustiger op geworden. Nog steeds staan ze garant voor onvervalste Nederlandstalige nu-metal, wars van alle trends en hypes. De meningen over de band mogen weliswaar verdeeld zijn, over hun inzet en passie voor muziek kan geen kwaad woord worden geschreven. En dat ze vijf jaar na hun eerste Roos-finale dit jaar wederom om de knikkers mogen meespelen, is natuurlijk het beste antwoord op hun criticasters: Mindless is nog allerminst versleten. Of ze in hun tweede finale wel met de hoogste eer gaan strijken is nog even afwachten, maar een strakke show zal het sowieso gaan worden op 21 mei. Tijd voor wat vragen over hun voorbereiding.

Jullie staan in de finale van de Roos van Nijmegen! Hadden jullie dat verwacht?
"Nee, niet verwacht. We wisten wel dat het zou kunnen lonen als we ons beste beentje voor zouden zetten. En dat hebben we gedaan, met het gewenste resultaat."

Hoe bereiden jullie je voor op de finale van 21 mei?
"Niet. Gewoon, spelen. Rocken met je sokken. Of je schoenen. Whatever."

Kennen jullie de andere finalisten een beetje? En zo ja, wie zien jullie als de grootste concurrent?
"Laten we beginnen met dat het geen concurrenten zijn, maar die avond conculega's. We kennen de meeste bandjes wel, aangezien we al een keer in de finale stonden toen je poep nog met lange oe schreef. We lopen al een tijdje mee."

Wat kunnen we van jullie verwachten in de finale?
"Een dubbele portie vette shit. En niet zo'n broodje poep zoals ome Willem altijd zei. Gewoon, Mindless, zoals het hoort."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland