Op weg naar de finale met... Do Not Run We Are Your Friends Op weg naar de finale met... Do Not Run We Are Your Friends

Zevental hoopt te verrassen met experimenten

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Op weg naar de finale met... Do Not Run We Are Your Friends

Zevental hoopt te verrassen met experimenten

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

De finale van Roos van Nijmegen dit jaar is een stuk steviger dan voorgaande jaren. Degenen die no-nonsense rock toch graag afgewisseld zien worden met wat meer experimentele bevlogenheid, zullen zeker tevreden zijn met de toevoeging van Do Not Run We Are Your Friends aan de finale. Tijd voor een paar vragen aan een opvallende band.

Zevental hoopt te verrassen met experimenten

Met een monsterlijke naam als Do Not Run We Are Your Friends (DNRWAYF) verwacht je niet direct een alledaagse band. En inderdaad, het zevental houdt zich verre van de geijkte paden. Geen rechttoe rechtaan werk voor de Nijmeegse band, maar een experimentele, psychedelische, zompige mix waarin alles van Black Mountain, The Gathering, Shining, Frank Zappa en Steve Reich lijkt samen te komen. Tegelijk meedogenloos doordronend en compleet ongrijpbaar in al hun tempowisselingen. DNRWAYF is met afstand de vreemdste band in de finale van de Roos van Nijmegen dit jaar, maar met hun indrukwekkende optreden tijdens de derde voorronde onderstreept de band nog maar eens dat een beetje vreemd soms toch wel lekker kan zijn. We legden de leden kort wat vragen voor.

Jullie staan in de finale van de Roos van Nijmegen! Hadden jullie dat verwacht?

"We zijn eerlijk gezegd zonder verwachting de Roos in gegaan, we wisten dat het niveau dit jaar hoog zou zijn. Natuurlijk hadden we wel goede hoop. We zijn tweede geworden op Pocketpop dit jaar, dat was voor ons wel een bevestiging dat ons geëxperimenteer gewaardeerd wordt."

Hoe bereiden jullie je voor op de finale van 21 mei?
"Zoals we ieder optreden voorbereiden; de set goed instuderen, discussiëren en veel chinees eten.

Kennen jullie de andere finalisten een beetje? En zo ja, wie zien jullie als grootste concurrent?

"De meeste bands kennen we, maar we zien niemand specifiek als een concurrent. Het niveau is hoog dit jaar en iedereen maakt volgens ons kans op eerste prijs. Een platform als Nijmegen Rock City bevestigt maar al te goed hoe gezond de muziekscene op dit moment is in Nijmegen. Dit kan een heel mooie Roos-finale worden!"

Wat kunnen we van jullie verwachten in de finale?
"Een halfuur heftig dynamische muziek waarmee we hopen het publiek aangenaam te verrassen en bij zoveel mogelijk mensen een blijvende indruk achter te laten."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland