Deelnemers Popronde 2009 bekend Deelnemers Popronde 2009 bekend

Gelderse bands wederom goed vertegenwoordigd

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Deelnemers Popronde 2009 bekend

Gelderse bands wederom goed vertegenwoordigd

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Vrijdag 11 september gaat de Popronde 2009 weer van start in Nijmegen. Na Nijmegen zullen nog 22 steden worden bezocht waaronder Arnhem op vrijdag 16 oktober. Deze week werd bekend gemaakt welke bands er meereizen en een plekje in de Popronde hebben verdiend. De Gelderse bands zijn weer goed vertegenwoordigd en 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen zet de namen op een rijtje.

Gelderse bands wederom goed vertegenwoordigd

Vrijdag 11 september gaat het reizende festival de Popronde weer in Nijmegen van start. Na de aftrap doet het festival maar liefst 22 andere steden in Nederland aan. Vrijdag 16 oktober zal de Popronde ook Arnhem aandoen. Vandaag werd bekend gemaakt welke bands er meereizen en een plekje in de Popronde hebben verdiend. Arnhem en Nijmegen zijn wederom goed vertegenwoordigd, 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen zet de Gelderse deelnemers voor je op een rijtje.

Net terug uit van een rondreis door de Verenigde Staten zal Lea nu een reisje door Nederland doen. Hierbij zal ze laten horen dat ze niet voor niets de eerste singer-songwriter is die bij Excelsior heeft getekend. De dames van Mr Blue Sky hebben inmiddels elke zichzelf respecterende plek in de regio al bespeeld en gaan nu ver buiten de grenzen van de provincie laten zien dat ze hun ‘vrouwtje’ kunnen staan. Naast dat Lysogenic Cycle een plekje heeft veroverd in de halve finale van Kaf en Koren zullen deze metalheads ook de rest van Nederland proberen te overtuigen van hun kunnen. Vanuit Wageningen zullen The Killer Bananazz langs de podia van de Popronde surfen met hun aanstekelijke en vrolijk makende muziek! De Achterhoekse poppunkers van Tenement Kids staan ook deze Popronde op de planken om met hun aanstekelijke songs menig bezoeker om de vinger te winden. Tevens zullen de rockers van Barbarella en Black Bottle Riot de rest van Nederland laten horen dat ze uit Nijmegen Rock City komen. Ook stevige rock maar dan vanuit Barneveld komt van John Coffey, ook zij zullen zich bij het rondreizende circus aansluiten.

Wil je dat het Achterhoekse Mailman John ook aansluit bij de Popronde? Dan kan je ze aan een wildcard helpen door hier te stemmen.

Popronde
Vanuit het hele land hebben bands en artiesten zich opgegeven. Uit de 700 aanmeldingen zijn de honderd besten uitgekozen. Voor de bands is de Popronde een unieke kans om een netwerk op te bouwen, een fanbase te vergaren en te toeren buiten de eigen regio. De Popronde gaat van start op vrijdag 11 september en de laatste avond is vrijdag 13 november. Voor meer informatie en de overige namen, kijk op de website van de Popronde.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland