Beeldverslag Koninginnedag Arnhem 2009 Beeldverslag Koninginnedag Arnhem 2009

Brede programmering trekt veel volk naar Gelderse hoofdstad

, Tekst: Pieter Kwant en Paul Thijssen / Foto's: Michaël Bakker en Paul Thijssen

Beeldverslag Koninginnedag Arnhem 2009

Brede programmering trekt veel volk naar Gelderse hoofdstad

Tekst: Pieter Kwant en Paul Thijssen / Foto's: Michaël Bakker en Paul Thijssen ,

Ondanks de gebeurtenissen in Apeldoorn vond ook in Arnhem het grootste deel van de programmering doorgang. Slechts een klein deel van het muziekaanbod werd afgelast. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen trok door het centrum en maakte een beeldverslag van diverse interessante optredens.

Brede programmering trekt veel volk naar Gelderse hoofdstad

Elke Koninginnedag staat Arnhem vol met geïmproviseerde podia waar het geluid van de ene coverband zich vermengt met de housedreunen van een straat verder. De gevestigde podia stemmen hun programma's netjes op elkaar af zodat er weinig zware keuzes gemaakt hoeven worden. Doorgewinterde muziekliefhebbers weten dat het ook op diverse ongebruikelijke plekken in de stad goed toeven is.

Het Oranje Koffiehuis had dit jaar in haar steegje een wit tentje met een miniem podium neergezet voor hun leuke muzikale programma. De gezelligheid overschaduwde de wat amateuristische setting echter volledig. Bij Café Barok is het professionele geluid van het oer-Arnhemse Spyker Sound al jaren vaste prik en als deze kroeg haar altijd goede programmakeuze vaker kan doortrekken gedurende de rest van het jaar, is Arnhem weer een leuke échte muziekkroeg rijker. Met Hit Me TV, Fixkes, Roosbeef en het uiteindelijk niet optredende Hallo Venray op de poster doet de Barok niet onder voor het gemiddelde zomerfestival.
Een impressie.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland