You Me At Six: hét voorbeeld van interactie met het publiek You Me At Six: hét voorbeeld van interactie met het publiek

Headliner staat zelfs tot ver na de show open voor fans

, Tekst: Paul Aerts / Foto's: Michael Bakker

You Me At Six: hét voorbeeld van interactie met het publiek

Headliner staat zelfs tot ver na de show open voor fans

Tekst: Paul Aerts / Foto's: Michael Bakker ,

Het was afgelopen week eindelijk weer tijd voor een lekker emopopavondje in Doornroosje. De namen die op het affiche prijkten, zijn niet de minste: TAP, Attack! Attack! en You Me At Six.

Headliner staat zelfs tot ver na de show open voor fans

Het is vanavond weer eens tijd voor een heerlijk emopopavondje in Doornroosje. De bands die op het programma staan, zijn niet de minste. Zo draait TAP (voorheen The Analog Project) al jaren mee in de muziekwereld en heeft zijn naam allang gevestigd. Ze stonden onder andere in het voorprogramma van Bullet For My Valentine. De poppy emo van Attack! Attack! is erg populair bij het jonge publiek deze avond. Als laatste spelen de sympathieke Britten van You Me At Six. Dit is alweer hun vierde optreden in Nederland dit jaar en dat siert de band, die Nederland bijna als tweede thuisland kan beschouwen. 

TAP begint vroeg met hun show. Logisch, aangezien er drie bands spelen vanavond en een deel van het (jonge) publiek niet te laat thuis mag zijn. TAP heeft een erg fris geluid. Stevige rock met een scherp emorandje. De zaal blijkt erg bekend met de muziek van deze locals. Teksten worden gretig meegezongen en er wordt hier en daar al gedanst. Een goede keuze dus, want ondanks het vroege tijdstip is de zaal al aardig vol. De mannen houden zich zonder enige moeite staande vanavond. Hun bekendste nummer She komt live erg sterk over. De mannen uit de Keizerstad en de Rijnstad laten een goed gevoel bij me achter: een strak optreden van een naam die ik zal onthouden!

De tweede band van de avond is Attack! Attack!, net als You Me At Six afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. Wat uiterlijk betreft, is er maar één conclusie: op het podium staat de nieuwe Fall Out Boy. Als ze beginnen te spelen, blijft de conclusie onaangepast. Net als Fall Out Boy heeft deze band originaliteit in ieder geval niet hoog in het vaandel. Teksten als “I’ve been looking for an answer” en “All I want is to feel alive, but I'm dying on the inside” getuigen niet bepaald van creativiteit.

Catchy is het allemaal wel en Attack! Attack! weet hoe het publiek bespeeld moet worden, maar de show is een exacte kopie van het optreden in de Melkweg. Erg origineel is het allemaal dus niet en de spastische bewegingen van de zanger met zijn gitaar gaan erg op je zenuwen werken. Al met al: Wil je naar Fall Out Boy en laat je portemonnee het niet toe dertig euro uit te geven? Dan is Attack! Attack! dé oplossing voor jou!

Om kwart voor 10 is het tijd voor de hoofdact van vanavond: You Me At Six (ook wel YMA6 of YM@6)  De band heeft door de vele shows in Nederland veel nieuwe fans gekregen. Een paar dagen geleden stonden ze nog, tot hun grote verbazing, op Pinkpop. YM@6 is dankbaar en allesbehalve arrogant. Van het begin tot het eind van de show is er contact met het publiek. De muziek ligt erg lekker in het gehoor en de band heeft wel degelijk een eigen geluid.

De meezinger Save It For The Bedroom wordt door iedereen meegezongen. De drummer speelt vanavond met ontzettende pijn in zijn rug, daar is echter helemaal niets van terug te horen tijdens de show. De jongens en meisjes in de zaal genieten met volle teugen van de energieke emopop van de aantrekkelijke Britten. Deze jongens komen er zeker wel. Muzikaal laat het af en toe nog wat te wensen over; de zang is niet geweldig vanavond. Maar dat valt in het niet bij de podiumpresentatie, het enthousiasme en de tomeloze inzet van You Me At Six! Een band die anderhalf uur na de show nog steeds oprecht in gesprek is met fans en andere geïnteresseerden, daar maak ik een hele diepe buiging voor!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland