Koffiedik kijken met Zo Moeilijk Koffiedik kijken met Zo Moeilijk

"In 2008 zijn we muzikaal volwassen geworden''

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Koffiedik kijken met Zo Moeilijk

"In 2008 zijn we muzikaal volwassen geworden''

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

In deze eerste dagen van het nieuwe jaar kijken we terug op het afgelopen jaar. Wat waren de hoogte- en dieptepunten, en hoe gaat 2008 de boeken in? Ook werpen we alvast een blik in de toekomst, what’s hot in 2009 en what’s not? Vandaag gaan we koffiedik kijken met Zo Moeilijk!

"In 2008 zijn we muzikaal volwassen geworden''

Vandaag gaan we koffiedik kijken met Ro van Zo Moeilijk, die zich 2008 herinnert als een jaar waarin veel gebeurd is, zowel op persoonlijk als muzikaal gebied. Zo is hij vader geworden en is Zo Moeilijk getekend bij platenmaatschappij TopNotch.

Hoe zul je je 2008 herinneren?

 
2008 was echt een jaar waarin veel is gebeurd. Ik ben vader geworden en we zijn getekend bij platenmaatschappij TopNotch. In 2008 zijn we echt gegroeid, niet alleen muzikaal maar ook als mens. We zijn nu echt volwassen geworden. Voorheen was het nog allemaal een beetje lacherig, dat muziek maken.

Wat was het hoogtepunt van dit jaar?
 
Mijn hoogtepunt was het optreden op 7 maart in Doornroosje. Het was uitverkocht, mijn dochtertje was net geboren en we speelden de sterren van de hemel... Het publiek was ongekend!

Wat was het dieptepunt van dit jaar)?
 
Om heel erg eerlijk te zijn was 2008 een sterk jaar. 2005 en 2006 hadden veel dieptepunten. Ik kon mijn draai niet vinden, zocht naar vastigheid, stabiliteit, liefde of gewoon mezelf. 

Wat mogen we van jullie verwachten in 2009?
 
Jullie kunnen veel optredens verwachten en misschien wel een tour! Ook zijn we bezig met een paar videoclips. De momenten waarop het rustig is, gebruiken we om een nieuw album in elkaar te zetten dat Nijmeegse Modo zou moeten overtreffen. In ieder geval minstens zo fris!

Wat is je persoonlijke song of album van 2008?

Tussen Licht en Lucht van Typhoon vind ik het beste album omdat Ty zo echt klinkt, zo puur. Bijna geen schaamte om zichzelf bloot te stellen, hij maakt het bijna cool om jezelf bloot te stellen. En hij is eerlijk. Een gevoelsmens, dat zijn wij ook. Mijn favo is Wind Waait.

Welke act(s) uit de regio Arnhem-Nijmegen gaat/gaan het maken in 2009?

Uit Nijmegen zijn een paar acts die erg goed bezig zijn. Maar van wie we echt gekke dingen gaan horen is Ra. Hij is ook te horen op Nijmeegse Modo op het nummer Stoerebinken.
Op het Battlejuice Festival - 18 januari in Doornroosje - dat ik samen met stichting Whaa en New Arts College organiseer, zullen verschillende acts uit de regio optreden. Later op de avond treden professionals als Salah Edin, Typhoon, Blaxtar en natuurlijk ook Zo Moeilijk ook op.

What's hot in 2009?

Je eigen plan trekken.

What's not?

Meelopen is zooooo 1993.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland