Koffiedik kijken met Boolean Koffiedik kijken met Boolean

"Heel 2008 was een hoogtepunt voor ons"

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Koffiedik kijken met Boolean

"Heel 2008 was een hoogtepunt voor ons"

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

In deze eerste dagen van het nieuwe jaar kijken we terug op het afgelopen jaar. Wat waren de hoogte- en dieptepunten, en hoe gaat 2008 de boeken in? Ook werpen we alvast een blik in de toekomst, what’s hot in 2009 en what’s not? Vandaag gaan we koffiedik kijken met Boolean.

"Heel 2008 was een hoogtepunt voor ons"

Vandaag gaan we koffiedik kijken met Boolean, de winnaars van Kaf en Koren 2007, die zich 2008 herinneren als het jaar van de ontpopping.

Hoe zullen jullie je 2008 herinneren?

2008 was het jaar van de ontpopping voor Boolean. Lange tijd zijn wij op zoek geweest naar het toegankelijk maken van de complexe muzikale emoties die onze muziek rijk is. In 2008 hebben we meer opgetreden dan in alle jaren daarvoor en dat heeft ons sterk doen groeien. Drie eerste prijzen, waaronder bij Kaf en Koren de jury- en publieksprijs, waren voor ons een indicatie dat onze muzikale experimenten gewaardeerd worden door de luisteraar.

Wat was het hoogtepunt van dit jaar?

Eigenlijk was het jaar 2008 zelf het hoogtepunt voor Boolean. De spannende voorrondes en finale van Kaf en Koren met als climax de dubbele winst waren emotioneel gezien de meest euforische ervaring. De finale in Doornroosje voor een uitzinnige menigte en samen met hen door de muziek heen trippen gaf ons een onbeschrijfelijk gevoel.

Wat was jullie dieptepunt van dit jaar?

Als we een moment moeten noemen, is het toch wel ons komisch-dramatische optreden in de voorronde van Popgefokt. Onze gitarist had de middag ervoor zijn vingers bewerkt met een stanley-mes (nota bene tijdens het snijden van demo-hoesjes) en stond bloedend en op zijn tanden bijtend op het podium. Daarnaast had onze zanger zijn beide gitaren per abuis drie noten te laag gestemd (foutje van het stemapparaat) en stond dus verbijsterd drie nummers te zingen, stemmen en puzzelen tegelijk. Tot overmaat van ramp was er ook nog een ontraceerbare breuk in de kabel van de bas. Het moet een bijzonder schouwspel zijn geweest, want we werden ondanks alles toch uitgenodigd voor de wild-card herkansing.

Wat mogen we van jullie verwachten in 2009?

In december heeft Boolean een kersverse ep opgenomen met vijf nieuwe nummers. Deze tweeëntwintig minuten durende trip valt het best te omschrijven als  ‘Doorsiaanse new wave’ en wordt in januari uitgebracht. Dat is nog maar het begin; aan nieuw materiaal wordt alweer hard gewerkt en in de tweede helft van 2009 willen we wederom de studio induiken. Intussen zijn de nieuwe creaties natuurlijk al te horen in de betere muziekgelegenheden bij u in de buurt!

Wat is jullie persoonlijke song of album van 2008? 


I Sit And Wonder
van The Verve steekt met kop en schouders uit boven veel nummers die afgelopen jaar zijn gemaakt.
 
Welke act(s) uit de regio Arnhem-Nijmegen gaat/gaan het maken in 2009?

Het lijkt er op dat De Staat, waarmee we 31 januari in Deurne spelen, goed op weg is om deze vraag van een passend antwoord te voorzien.

What's hot in 2009? 

Milieubewust pingpongen, wereldvrede, zwart zijde met rode polkadots, extreem-centrum als politieke stroming, Wit-Rusland als nieuwe vakantiebestemming en de ‘floppies’ als nieuwe pre-WK rage van de Albert Heijn.
 
What's not?

Arnon Grunberg, liegen en elleboogpiercings.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland