Villa Lila pakt uit met talent en Milly Scott! Villa Lila pakt uit met talent en Milly Scott!

Muziekmiddag ‘In The Spotlight’ voor talent met verrassend grote afsluiter!

, Tekst: Paul Aerts / Foto's: Henny Vermeijs

Villa Lila pakt uit met talent en Milly Scott!

Muziekmiddag ‘In The Spotlight’ voor talent met verrassend grote afsluiter!

Tekst: Paul Aerts / Foto's: Henny Vermeijs ,

Muziekliefhebbers van diverse pluimage - van homoseksueel tot biseksueel en hetero - vonden hun weg naar Villa Lila voor de eerste editie van het muziekproject 'In The Spotlight'. Op het programma stonden optredens van Milly Scott, Melanie Petrici, Roy Binkhorst en Marleen Briggen.

Muziekmiddag ‘In The Spotlight’ voor talent met verrassend grote afsluiter!

Villa Lila organiseert vandaag voor de eerste maal het muziekproject 'In The Spotlight'. Om vier uur 's middags wordt afgetrapt door de negentienjarige ex-stagiaire Melanie Petrici. Melanie wordt begeleid door een band die is ontstaan uit de jamsessies die Villa Lila organiseert. Al snel blijkt dat ze een echte soulstem heeft. Ze zingt gemakkelijk en is niet vies van ferme uithalen. Haar optreden is erg solide en samen met haar vriendinnen (samen The Mellebells) zingt ze het laatste nummer uit volle borst. Melanie zet de toon voor de middag: goede muziek door goede artiesten.
 
De tweede artiest van vandaag is Roy Binkhorst. Hij begint met het nummer Flink Zijn van Robert Long. Het valt meteen op dat de versie van de 22-jarige knaap een stuk frisser is dan die van Long. Zijn stem klinkt buitengewoon goed, maar je ziet mensen denken: "Deze jongen kan toch meer!?" Roy lijkt gedachten te kunnen lezen. In zijn tweede nummer, L-O-V-E van Nat King Cole legt de jonge zanger veel variatie in zijn stem en switcht van gevoelig naar ‘Ray Charles rauwe’ uithalen. Hij bezit een heerlijke stem, die mooi tot zijn recht komt in het kleine zaaltje. Bij het derde nummer Dancing Fool van Barry Manilow, komt het rauwe randje van zijn stem pas echt goed naar voren. Erg mooi is dat het allemaal unieke covers zijn, hij kopieert niet. Het podiumbeest sluit af met River Deep, Mountain High. Daarmee wordt zijn heerlijke stem nogmaals onderstreept.

Behalve jong talent is ook de gevestigde orde vanmiddag aanwezig. De eerste in dat rijtje is Marleen Briggen. Ze zingt vooral jazznummers in het Frans, zowel langzame als wat snellere. Get Your Kicks On Road 66 is een Engels nummer dat ook hier en daar meegezongen wordt. Marleen heeft een dijk van een stem en een mooie expressie. Het is dan ook niet meer dan logisch dat ze zanglerares is. Onder een daverend applaus maakt ze plaats voor de ster van de dag: Milly Scott.
 
De Nederlandse Milly Scott is erg bekend bij liefhebbers van het Eurovisie Songfestival en publiek boven de vijftig. In 1966 was zij de eerste donkere deelneemster aan het Songfestival. Ze zong het verschrikkelijke nummer Fernando. Gelukkig krijgen we vandaag te horen waar ze goed in is: jazz en soul. Miss Scott was vaak te zien op het North Sea Jazz festival. Milly Scott begint haar set met een lange anekdote waarna ze haar eerste nummer zingt. Als iemand weet hoe ze het publiek moet vermaken, is het Milly wel! Ze verwijst naar René Stephan die haar na lange tijd weer opriep te gaan zingen. René is tevens de organisator van vanmiddag samen met sidekick Jeroen Dijstelblom.

De organisatie mag echt in zijn handen knijpen met een artiest van het kaliber Milly. Ze heeft een krachtige, mooie stem en is bovenal ook nog een ontzettend lieve en warme vrouw. Voor het laatste nummer, een soort improvisatiesessie, betreden The Mellebells weer het podium. Het improvisatietalent van de dames is bewonderenswaardig. Vooral Melanie springt eruit, samen met haar grote voorbeeld Milly Scott.
 
Als er in Villa Lila iets georganiseerd wordt, is het ook tot in de puntjes verzorgd en allesbehalve alledaags. René Stephan verdient een pluim voor de middag die hij met behulp van zijn stagiairs voor mekaar heeft gebokst!  

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland