Trash Hombres zetten Barok aan het dansen Trash Hombres zetten Barok aan het dansen

Trash Hombres rocken Café Barok met een sentimenteel ondertoontje

, Tekst & foto's: Michael Bakker

Trash Hombres zetten Barok aan het dansen

Trash Hombres rocken Café Barok met een sentimenteel ondertoontje

Tekst & foto's: Michael Bakker ,

Rock-a-billy combo Trash Hombres nam afscheid van twee van haar bandleden en deed dit door met het vuur aan de schenen een vlammende set rock weg te geven in Cafe Barok. Het middagzonnetje slechts tot decor degraderend.

Trash Hombres rocken Café Barok met een sentimenteel ondertoontje

Bij binnenkomst is Café Barok al goed gevuld. De sfeer is vrolijk en het publiek vermaakt zich met een biertje in de hand. Het lentezonnetje straalt op de achtergrond.

De uit Sneek afkomstige band Highway 54, bijt het spits af met een driekwartier durende set. Op de achtergrond verschijnen leuke en grappige foto's van de vertrekkende bandleden van Trash Hombres. Zanger/gitarist Pieter van de Bij vertelt dat dit ook voor hen een soort afscheidsshow is. De bassist zal naar Amerika vertrekken om een nieuw bestaan op te bouwen met zijn geliefde.
H54 speelt stevig. De intieme sfeer van het café draagt bij aan een leuk optreden. Het publiek staat te swingen tijdens de goed in gehoor liggende rockabilly nummers. “Rockabilly, train-a-billy en surf”, zo verklaart zanger Pieter. Veel herkenbare songs van Johny Cash bevestigen dit.

De band is goed op elkaar in gespeeld en heeft duidelijk plezier in het optreden. Tegen het einde speelt gitarist Gert Top een korte maar aanstekende solo. Het publiek juicht! Wanneer ze het nummer Love spelen, met een knipoog naar de vertrekkende bassist, begint het publiek luidkeels mee te zingen. Ze eindigen, als toegift, met het nummer Rockabilly, ode aan hun huisstijl.  

Voor het concert spreek ik met  drummer Rasyif Kremers van Trash Hombres. Hij vertelt dat hij door zijn drukke baan in combinatie met een studie de band gaat verlaten. Toen hij hoorde dat Mark Verschoor, bassist, zou vertrekken,  leek dit hem een goed moment ook te stoppen. Na ongeveer twintig jaar samen te hebben gespeeld en daarbij door Nederland, België en Duitsland te hebben rondgetrokken, zal Trash Hombres zonder hun door gaan. Rasyif vertelt dat ze tijdens de middelbare school zijn begonnen, in een ander bandje. "Met  toen nog een vetkuif en een zonnebril", lacht hij. Ze zijn door de jaren heen meer dan bandleden geworden: ze hebben lief en leed met elkaar gedeeld.  De band treedt nog tot juni in de huidige formatie op en gaat dan met vakantie. Een nieuwe bassist is inmiddels gevonden, een nieuwe drummer is iets lastiger.

Na een korte pauze, begint Trash Hombres aan hun afscheidsconcert. Zanger Mark Kamphuis maakt wat grapjes en begint enthousiast te zingen, de toon is meteen gezet. Dit wordt geen sombere middag, na twee nummers begint het publiek te swingen en te dansen. Aan de interactie tussen de bandleden is duidelijk te merken dat ze er veel plezier in hebben. De band speelt veel bekende rock/ blues nummers. Dan gaan ze over op meer surfachtige nummers. De zanger gaat uit zijn dak en staat lekker te dansen. Ook de andere bandleden leven zich uit en laten zich helemaal gaan. Hierdoor is de emotie te zien en te voelen. Het publiek reageert enthousiast en heeft beleeft een muzikale topmiddag! Trash Hombres gaan hun bassist Mark Verschoor en goede drummer Rasyif Kremers zeker missen in de toekomst.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland