Paasconcerten zondag: Een geslaagde muzikale Paasmis! Paasconcerten zondag: Een geslaagde muzikale Paasmis!

34e editie wederom succesvol

, Tekst: I. MacMenamin, S. Luderer / Foto's: T. Roelofs

Paasconcerten zondag: Een geslaagde muzikale Paasmis!

34e editie wederom succesvol

Tekst: I. MacMenamin, S. Luderer / Foto's: T. Roelofs ,

Na zaterdag voldaan de Jacobiberg te zijn afgedaald, konden de bezoekers zondag de berg weer beklimmen om wederom verrast te worden door een diversiteit aan bands. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen was erbij en heeft ook nog een muzikaal paasei verstopt.

34e editie wederom succesvol

De tweede en laaste dag van de Paasconcerten 2009 is aangebroken. Met op het hoofdpodium optredens van The Attitudes, Claus, With Ice, Sugartoosh, Norman Kapoyos & The Swinging Mood Orchestra en Liquid. In de Rietveldzaal staan Merinde en Caulfield op het programma.

The Attitudes start als eerste band op dag twee van de Paasconcerten. Om na het paasdiner de spijsvertering rustig z'n werk te laten doen, beginnen ze als The Akoustitudes, zo stellen ze ons gerust. En zo kabbelen de eerste drie nummers inderdaad rustig voort. Daarna volgt een flinke stomp in de maag en krijgt het publiek eindelijk de garagepunk te verteren zoals die het beste voorgeschoteld kan worden: rauw en vet!

Het podium is er klaar voor, het publiek is reeds voorzien van een biertje en de nodige tabak is er in sneltreintempo doorheen gegaan. Tijd voor: Claus! Deze originele combo van punk en funk geeft een psychedelische draai aan het programma van de Paasconcerten. Met extreem uiteenlopende gitaarstukken en interessante zangpartijen laten deze drie punk-musketiers het publiek in een golf van verbazing achter.

De harmonieuze melodieën van With Ice maken van de avond een ware symfonie. Met uiteenlopende en geniale gitaren weten de mannen van With Ice de stemming op wel honderd verschillende manieren te beïnvloeden. Een strakke set van goed geconstrueerde liederen. With Ice, on the rocks please!

In de intieme Rietveldzaal speelt singer-songwriter Merinde op een ontwapenende, haast kinderlijke manier kleine pianoliedjes met groots stemvolume. Zichzelf begeleidend op piano, dringt de vergelijking met An Pierlé zich op. Merinde zingt op dramatische wijze over wonderlijke onderwerpen als voetgangers met één been, wat echter niet kan voorkomen dat de aandacht verslapt en het publiek weer voorzichtig richting hoofdpodium keert.

De zaal gaat al snel los bij de Arnhemse stonerrockband Sugartoosh, die ons trakteert op een flinke bak decibellen en testosteron. Met veel enthousiasme bouwen de vier heren een muur van geluid op met ruwe, ronkende bas, hartritmeverstorende drums en een strot die door een betonmolen lijkt te zijn gedraaid.

Het gezellige en kleine zaaltje van de Jacobiberg drupt vol met geïnteresseerden voor de fusie tussen country en pop. Terwijl de jongens van Caulfield nog aan het soundchecken zijn, laten zij iedereen in de zaal horen dat de drie mannen ware talenten zijn. De stem van Jim Morrison, de gitaar van George Harrison en de bas van Paul McCartney, in één band! Tien minuten zou misschien voor veel bands te weinig zijn om te verbazen, maar voor Caulfield niet.

Met een diploma van de Tilburgse rockacademie in de achterzak, verzorgt Norman Kapoyos samen met de minstens even professionele Swinging Mood Orchestra uiteraard een vakkundig stukje pop-rock. Swingend en smooth, maar eigenlijk blijft alles net iets te keurig binnen de lijntjes waardoor het geheel weinig spannend overkomt.

Liquid staat voor een vloeibaar geheel van hiphop, indierock, electronica en funk dat moeiteloos in elkaar over gaat en van het podium afspat! Denk aan Urban Dance Squad en Gotcha!: dynamische tempowisselingen en tongbrekende rap en voeg daar nog een swingende dosis saxofoon aan toe. Deze zeskoppige Arnhemse eclectische crossover band weet een overweldigend energie over te brengen op de zaal en is hiermee een bruisende afsluiter van de Paasconcerten 2009!

Helaas zitten de Paasconcerten er voor dit jaar weer op, maar niet getreurd! Alle bands van de Paasconcerten 2009 zijn met een nummer vertegenwoordigd op MP3VOOR12/Arnhem-Nijmegen volume II. Deze Paaseditie kun je hier vinden en downloaden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland