Culturele subsidiecarrousel in Arnhem stemt vrolijk en droef tegelijk Culturele subsidiecarrousel in Arnhem stemt vrolijk en droef tegelijk

Goudvishal door in Willemeen, singer-songwriterfestival niet in 2008

, Tekst: Pieter Kwant,

Culturele subsidiecarrousel in Arnhem stemt vrolijk en droef tegelijk

Goudvishal door in Willemeen, singer-songwriterfestival niet in 2008

Tekst: Pieter Kwant, ,

Onlangs werd door de gemeente Arnhem een handvol financiële bijdragen toegekend aan diverse podia en andere culturele organiaties. Luxor Live, dat vanaf komende maand proef gaat draaien, kreeg al een bedrag extra. De programmering van de onlangs gesloten Goudvishal kan voorlopig doorzwemmen in Willemeen. Het singer-songwriterfestival staat met lege handen.

Goudvishal door in Willemeen, singer-songwriterfestival niet in 2008

Tse Kao - organisator van het Arnhems Singer-songwriterfestival dat de afgelopen jaren traditioneel tijdens de Theater Avenue werd georganiseerd - weet niet exact waarom de gelden dit jaar niet zijn toegekend. "Het enige dat ik weet, is dat de aanvraag niet meegenomen is bij het verdelen van de culturele gelden. Het hoe en waarom is me onduidelijk." Toch zal er volgens Kao in augustus niet louter theater te zien zijn in Park Sonsbeek. "Als alles goed gaat, krijgt de Theater Avenue net als vorig jaar weer een uitgebreide muzikale invulling. Wat er op de zondag in de plaats van de singer-songwriters komt, heb ik nog niet duidelijk, maar ook de laatste dag van de Avenue zal weer muzikaal ingevuld en afgesloten worden." De verdeling van de subsidies leverde ook blije gezichten op. Eerder al maakte de gemeente bekend dat Luxor Live er de komende drie jaar twintigduizend euro bij krijgt ,om het programma naar een hoger niveau te tillen. Daarnaast wordt het restant van vijfduizend euro uit het subsidiepotje 'Kunstmanifestaties' vermeerderd met het bedrag van tienduizend euro, waarmee de Culture Comedy Award niet langer hoeft te worden te worden gesteund. Dit geld wordt nu aangewend om de Goudvishal in ieder geval voor dit jaar hun hardcore, metal- en punkprogramma in Willemeen te kunnen laten neerzetten. Hoe en of de 'Goudvis-aanvulling' van de programmering van Willemeen na 2008 een vervolg zal krijgen, moet voor 1 april bekend worden.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland