Of het hippe muziek is, omdat het op de Affaire geprogrammeerd staat? Nee, verre van zelfs. Maar het is eerlijk, kwalitatief hoogstaand en van alle tijden. Zo moet het, en niet anders! Rock is back!

Belgenrock domineert de Affaire

Het was even wachten, maar eindelijk slaat de rock en roll toe op de Affaire. En hoe. Het vlamt, het stampt en wederom: het komt uit België, hofleverancier van de vette rock op deze Affaire-editie. Afgelopen dinsdag waren het de jonkies van Freaky Age, vrijdag speelt het duo Black Box Revelation en deze woensdag staan de godfathers van de Belgenrock op de planken: Triggerfinger.

Het optreden laat even op zich wachten door wat technische probleempjes, maar zodra frontman Ruben Block de eerste grooves het veld op knalt is het feest op de Voerweg. Het geluid is recht in je smoel, het trio speelt met vuur, het publiek is geloofwaardig enthousiast. Voor de eerste keer deze Affaire bekruipt het intense gevoel dat je nagenoeg nooit verkrijgt op een festival, maar juist in de betere clubzalen. De band naait het publiek op en andersom.

Hoogtepunt wordt gevormd door de CCR cover 'Commotion' aan het einde van de set. De track wordt overigens dan wel echt in de extended-Triggerfinger-version over het publiek uitgestort. Dit stuk geweld klokt zo ongeveer in zijn eentje evenveel tijd als het gehele optreden van de band Bonne Apparte (de dag ervoor op de Affaire), en doet er qua intensiteit geen seconde voor onder.

Triggerfinger is een band in bloedvorm en speelt het voltallig aanwezige publiek ronduit plat. Brullend komt na een dik uur het beest tot stilstand. De drie charmante rockers nemen op waardige wijze afscheid van Nijmegen, althans voorlopig… Doornroosje staat op de lijst om afgebroken te worden, de Belgische sloophamer staat besteld voor december. Triggerfinger is zijn naam.

Triggerfinger

Triggerfinger

Triggerfinger