Het Nijmeegse Brat Pack liet tijdens hun optreden op de Affaire zien dat ze niet alleen in - tot voorheen - rokerige kroegen en punkfestivals het publiek kunnen overtuigen. Hun hardcorepunk werd enthousiast door een breed publiek ontvangen, van ervaren Affairebezoekers tot dagjestoeristen.

Nijmeegse hardcore band speelt prima thuiswedstrijd

Als hardcore of punkband op een breed festival als de Valkhof Affaire heb je niet per se een makkelijke startpositie. Speel je normaal gesproken in achterafkroegjes, kraakpanden en jongerencentra, moet je nu naast het reguliere publiek ook nog proberen de toevallige voorbijganger en toerist mee zien te krijgen.

Persoonlijk kan ik het wel waarderen wanneer punkbands tussen de line up van een zomerfestival worden gezet. En ere wie ere toekomt, ook in de rol van breed aansprekende entertainer lijkt Brat Prack zich gemakkelijk te voelen. Het geluid is zeker niet optimaal, maar het enthousiasme van de vijf heren compenseert dit ruimschoots. Met name zanger Kenny lijkt, na een VS-tour met zijn andere band Citizen Patrol, erg veel zin te hebben in dit optreden. Wanneer de band enkele bekendere nummers van de demo speelt neemt het publiek het enthousiasme van de band over.

De rest van de set bestaat voornamelijk uit de – melodieuzere – nummers van de ‘Hate The Neighbours’ cd. Ook deze nummers gaan er bij de bezoekers gretig in. Het optreden van vanavond past perfect in de lijn die Brat Pack al twee jaar uitzet...

Een overtuigende combinatie van goede optredens, oude Amerikaanse hardcore met een hedendaags geluid en flink veel enthousiasme. Deze thuiswedstrijd past prima in bovengeschetst plaatje.