Gevarieerde en opwepende muziek op house-editie Planet Rose 13 Years On Gevarieerde en opwepende muziek op house-editie Planet Rose 13 Years On

’s Lands langstlopende clubavond kan nog tijden vooruit

, Tekst: Katja Linders / Foto's: Harriet van Gaal, Katja Linders,

Gevarieerde en opwepende muziek op house-editie Planet Rose 13 Years On

’s Lands langstlopende clubavond kan nog tijden vooruit

Tekst: Katja Linders / Foto's: Harriet van Gaal, Katja Linders, ,

Doornroosje heeft een boel om trots op te zijn en een van die dingen is Planet Rose. Het is de langstlopende dance-avond in Nederland en bekend over heel de wereld. In januari was het wederom tijd voor feest, of beter gezegd: 3 feesten. Afgelopen weekend was het tijd voor de house-editie.

’s Lands langstlopende clubavond kan nog tijden vooruit

In en om Nijmegen is er zoveel dj-talent te vinden dat de Planet Rose Allstars dit jaar voor het eerst tijdens alle feestavonden in de kleine zaal te horen zullen zijn. In speciale back-to-back sessies zullen daar in totaal maarliefst vierentwintig lokale dj's plaatsnemen achter de draaitafels. Vanavond is het tijd voor de tweede 13 Years On-avond: de house-editie. In de grote zaal wordt afgetrapt door een lokaal talent dat inmiddels tot ver buiten de stadsgrenzen waardering geniet: Brent Roozendaal. Met zijn fijne tunes zorgt hij voor een warme, melodieuze start van de avond. In de kleine zaal staan Menno vs Minotaur als eerste op de lijst. Hun mix van techno, acid en electro, aangevuld met een paar goeie house-klassiekers zorgt voor een vroegtijdige verhoging van de temperatuur. Hun opvolgers Jayton vs Monocreck zorgen voor een warm bad met hun gevoelige set vol mooie house- en minimalplaten. Het door Brent opgewarmde publiek in de grote zaal krijgt ondertussen Nuno dos Santos voorgeschoteld. Het tempo wordt her en der opgeschroefd, de bas gaat een streepje hoger en de voetjes gaan steeds meer van de vloer. Bij Luuk Kielen (de man met de mitella deze avond) vs Bart Thissen gaat het tempo in de kleine zaal ook omhoog. Een opbouwende set met een mooie afwisseling tussen house en techno komt hier uit de boxen. Het laatste duo in deze zaal, Neru vs Van Gils, begint verrassend genoeg met een populair techtonik-plaatje. Hun ietwat uiteenlopende stijl wordt vol overtuiging gebracht en zorgt voor een uiterst dansbare laatste set in deze zaal. Jerome Sydenham is de laatste dj in de grote zaal. Tijdens het eerste gedeelte van zijn set neigt hij meer richting techno dan house. Het grootste deel van het publiek heeft hier echter geen problemen mee en danste er driftig op los. Bij vlagen - voornamelijk tijdens het laatste gedeelte van zijn set - komt er steeds meer deep-house voorbij. Degenen die niet genietend hun ogen dicht hebben, kunnen mooi zien hoe Sydenham zelf één lijkt te zijn met zijn muziek. Genieten, opgaan in de mooie muziek die overal te horen is en tussendoor een praatje maken. Gewoon een fijne sfeer met veel mensen die zin hebben in een gezellige avond vol goede muziek. Planet Rose zoals het groot is geworden! Ter onderstreping van de wereldwijde waardering voor Planet Rose: internationaal vermaard dj James Ruskin trok zijn net gekregen Planet Rose t-shirt meteen aan, na zijn weergaloze dj-set tijdens de techno-editie op 12 januari. Zaterdag 26 januari is het tijd voor de grote finale met in de kleine zaal een verse selectie van de Planet Rose Allstars en in de grote zaal Bone, DJ3000, Pure en Vince Watson.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland