OIIO en Caulfield spelen mooie liedjes voor eigen publiek

Gemoedelijke decembergezelligheid in afgeladen Camelot

Tekst: Martine Peters van Ton / Foto's: Klaas van der Pijl ,

Als band kan het misschien eng zijn om voor een zaal vol bekenden te spelen, maar het kan ook heel geslaagd zijn, zo getuige de optredens van OIIO en Caulfield tijdens Camelot Live!

Gemoedelijke decembergezelligheid in afgeladen Camelot

Applaus, gejoel en publiek te over. De heren van de twee Nijmeegse bands OIIO en Caulfield beleven tijdens Camelot Live! een intiem en bij voorbaat succesvol optreden, in de aanwezigheid van vele vrienden en kennissen.

OIIO is een nieuwe formatie van twee leden van de eveneens Nijmeegse band Gray Code. Zanger Joni van der Leeuw en gitarist Timo Pisart zetten op aandoenlijke wijze lieve, vrij simpele liedjes neer, die bij vlagen oprecht raken. De jongens moeten een beetje wennen aan het akoestisch spel, maar samen komen ze er prima uit. De harten van het publiek hebben de jongens in ieder geval al snel gestolen.  

De wat meer doorgewinterde bandleden van de Caulfield geven voor een al even enthousiast  publiek een overtuigende set weg. Een aantal Beatles-covers, een paar bekende nummers voor de fans, een nieuw nummer en zelfs een door de jarige bassist Peter gezongen vertolking van Wicked Game passeren de revue. De band is duidelijk in zijn element.